Varkenshaas met rodewijnsaus en aardappel-bieslookpuree
Varkenshaas met rodewijnsaus en aardappel-bieslookpuree

Varkenshaas met rodewijnsaus en aardappel-bieslookpuree

met geroosterde pompoen en appel

Varkenshaas is een relatief mager stukje varkensvlees en zit vol B-vitaminen - perfect voor een gebalanceerde maaltijd dus!

Tags:
Calorie Smart
Extra Veggies
Allergens:
Sulphites

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time25 minutes
Cooking Time25 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

200 g

Potatoes

½ piece

Apple

150 g

Diced pumpkin

1 piece

Pork tenderloin

(May be present Gluten, Milk, Mustard, Celery, Soy)

½ piece

Onion

½ piece

Garlic

40 milliliters

Red wine

(Contains Sulphites)

0.17 sachet(s)

Dried thyme

5 g

Fresh chives

(May be present Celery)

Not included in your delivery

75 milliliters

Low sodium beef stock

½ teaspoon

Mustard

½ tablespoon

Olive oil

1.5 tablespoon

[Plant-based] butter

1 teaspoon

Flour

1

[Plant-based] milk

to taste

Salt and pepper

Nutrition Values

Energy (kJ)2684 kJ
Calories642 kcal
Fat27.9 g
Saturated Fat14.7 g
Carbohydrate58.1 g
Sugar15.7 g
Dietary Fiber12.9 g
Protein34.6 g
Salt1.2 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Pan with Lid
Bowl
Baking Sheet with Baking Paper
Oven Dish
Tall-Sided Pan
Potato Masher

Cooking Steps

Voorbereiden
1

Verwarm de oven voor op 180 graden. Bereid de bouillon. Was of schil de aardappelen en snijd in grove stukken. Zet de aardappelen onder water in een pan met deksel, voeg een snuf zout toe en kook, afgedekt, in 12 - 15 minuten gaar. Giet af en laat afgedekt staan.

 

Roosteren
2

Was of schil de appel, verwijder het klokhuis en snijd de appel in partjes. Meng in een kom de appel en pompoenblokjes met de olijfolie. Breng op smaak met peper en zout. Verdeel de appel en pompoenblokjes over een bakplaat met bakpapier, maar houd wat ruimte over voor de varkenshaas. Bak de appel en pompoenblokjes 5 - 10 minuten in de oven.

Varkenshaas bakken
3

Verhit ondertussen 1 el roomboter per persoon in een koekenpan op hoog vuur. Bestrooi de varkenshaas met peper en zout. Bak de varkenshaas in 3 - 4 minuten rondom bruin. Snijd ondertussen de ui in dunne halve ringen en pers de knoflook of snijd fijn. Leg de varkenshaas in een ovenschaal en bak de laatste 10 - 15 minuten mee in de oven. 

Saus maken
4

Verhit ondertussen 1/2 el roomboter per persoon in dezelfde koekenpan op middelmatig vuur. Voeg ui en knoflook toe en bak 3 - 4 minuten. Voeg de rode wijn en 1/2 tl tijm per persoon toe, breng aan de kook en laat 2 - 3 minuten zachtjes koken. Voeg de bouillon en de bloem toe, breng opnieuw aan de kook en laat zachtjes inkoken tot serveren. Breng op smaak met peper.

Puree maken
5

Stamp de aardappelen met een aardappelstamper tot een grove puree. Voeg een scheutje melk en de mosterd toe en breng flink op smaak met peper en zout. Snijd de bieslook fijn en meng de helft van de bieslook door de aardappelpuree.

Serveren
6

Verdeel de puree over de borden en leg de varkenshaas erbij. Schenk de rodewijnsaus over de varkenshaas. Serveer de appel en pompoenblokjes ernaast. Garneer het gerecht met de overige bieslook.

Weetje: Wist je dat vitamine A een belangrijke rol speelt in ons vermogen om te kunnen zien in het schemerdonker en goed is voor de gezondheid van je huid, haar en nagels? 200 g pompoen bevat al de helft van de ADH vitamine A.