Varkenshaas met rodewijnsaus en aardappel-bieslookpuree
Varkenshaas met rodewijnsaus en aardappel-bieslookpuree

Varkenshaas met rodewijnsaus en aardappel-bieslookpuree

met geroosterde pompoen en appel

Wist je dat aardappelen meer vitaminen behouden als je ze met schil en al kookt? Daarnaast bespaart dit jou ook nog eens tijd, over een win-winsituatie gesproken!

Tags:
Calorie Smart
Extra Veggies
Allergens:
Sulphites

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time25 minutes
Cooking Time25 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

1 piece

Pork tenderloin

(May be present Gluten, Milk, Mustard, Celery, Soy)

200 g

Potatoes

150 g

Diced pumpkin

½ piece

Garlic

½ piece

Onion

½ piece

Apple

40 milliliters

Red wine

(Contains Sulphites)

0.17 sachet(s)

Dried thyme

5 g

Fresh chives

(May be present Celery)

Not included in your delivery

75 milliliters

Low sodium beef stock

½ teaspoon

Mustard

½ tablespoon

Olive oil

1.5 tablespoon

[Plant-based] butter

1 teaspoon

Flour

1

[Plant-based] milk

to taste

Salt and pepper

Nutrition Values

Energy (kJ)2611 kJ
Calories624 kcal
Fat27.7 g
Saturated Fat14.6 g
Carbohydrate57.9 g
Sugar15.9 g
Dietary Fiber11.2 g
Protein34.6 g
Salt1.5 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Pan with Lid
Bowl
Baking Sheet with Baking Paper
Oven Dish
Tall-Sided Pan
Potato Masher

Cooking Steps

Voorbereiden
1
  • Verwarm de oven voor op 180 graden. Bereid de runderbouillon.
  • Was of schil de aardappelen en snijd in grove stukken.
  • Zet de aardappelen onder water in een pan met deksel, voeg een snuf zout toe en kook, afgedekt, in 12 - 15 minuten gaar. Giet af, maar bewaar wat van het kookvocht en houd afgedekt warm.

 

Roosteren
2
  • Was of schil ondertussen de appel, verwijder het klokhuis en snijd in partjes. Meng in een kom de appelpartjes en pompoenblokjes met 1/2 el olijfolie per persoon, peper en zout.
  • Verdeel de appel en pompoen over een bakplaat met bakpapier, maar houd wat ruimte over voor de varkenshaas. Bak 5 - 10 minuten in de oven.
  • Verhit ondertussen 1 el roomboter per persoon in een koekenpan op hoog vuur. Bestrooi de varkenshaas met peper en zout. Bak de varkenshaas in 3 - 4 minuten rondom bruin. Snijd ondertussen de ui in dunne halve ringen.
  • Leg de varkenshaas vervolgens in een kleine ovenschaal en bak 10 - 15 minuten met de pompoen en appel mee.
Bakken
3
  • Verhit ondertussen in dezelfde koekenpan 1/2 el roomboter per persoon op middelmatig vuur.
  • Pers de knoflook of snijd fijn. Voeg de knoflook en ui toe aan de koekenpan en bak 3 - 4 minuten.
  • Voeg de rode wijn en 1/2 tl tijm per persoon toe, breng aan de kook en laat 2 - 3 minuten zachtjes pruttelen.
  • Voeg de bouillon en de bloem toe, breng opnieuw aan de kook en laat zachtjes inkoken tot serveren. Breng op smaak met peper.

 

Serveren
4
  • Stamp met een aardappelstamper de aardappelblokjes tot een grove puree. Voeg een scheutje melk en 1/2 tl mosterd per persoon toe en breng flink op smaak met peper en zout.
  • Snijd de bieslook fijn en meng de helft door de aardappelpuree.
  • Verdeel de varkenshaas en de puree over de borden. Schep de rodewijnsaus over de varkenshaas.
  • Schep de pompoen en appel ernaast en garneer met de overige bieslook.