Varkenshaas met sinaasappelmarinade
Varkenshaas met sinaasappelmarinade

Varkenshaas met sinaasappelmarinade

met gesmoorde little gem en aardappelpuree

Met dit gerecht waan je je vanavond in een restaurant. De malse varkenshaas met zoete honingsinaasappelsaus serveer je met gesmoorde little gem. Door het smoren, krijgt hij extra veel smaak. Deze kooktechniek wordt ook wel braiseren genoemd en is een combinatie van braden en stoven, waarbij je de ingrediënten gaart in vocht of vet.

Allergens:
Milk

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time35 minutes
Cooking Time
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

½ unit

Perssinaasappel

250 g

Kruimige aardappelen

100 g

Varkenshaas

2 unit

Little gem

2.5 g

Verse bieslook

(May be present Celery)

1 tablespoon

Honing

1.5 tablespoon

Roomboter

(Contains Milk)

Not included in your delivery

1 tablespoon

Witte balsamicoazijn

½ tablespoon

Olijfolie

1 teaspoon

Mosterd

drizzle

Melk

(Contains Milk)

to taste

Peper en zout

Nutrition Values

Energy (kJ)2759 kJ
Calories660 kcal
Fat28 g
Saturated Fat14 g
Carbohydrate65 g
Sugar19.5 g
Dietary Fiber8 g
Protein31 g
Salt0.4 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Saucepan
Pan with Lid
Oven Dish
Casserole with Lid
Aluminum Foil

Cooking Steps

Marinade maken
1

Verwarm de oven voor op 200 graden en pers de sinaasappel uit. Voeg 21/2 el van het sap per persoon, de witte balsamicoazijn, de honing, peper en zout toe aan een steelpan en verhit 6 – 8 minuten op middelhoog vuur, of totdat het volume is gehalveerd.

Aardappelen koken
2

Breng ondertussen ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de aardappelen. Schil de aardappelen en snijd in grove stukken. Kook de aardappelen in 12 – 15 minuten gaar. Giet daarna af en laat staan met het deksel op de pan.

Vlees bakken
3

Verhit ondertussen de olijfolie in een hapjespan met deksel op middelhoog vuur. Bestrooi de varkenshaas met peper en zout en bak in 4 minuten rondom bruin. Leg de varkenshaas in een ovenschaal, schenk de sinaasappelmarinade erover en bak 8 – 12 minuten in de oven. Keer halverwege en lepel er wat van de marinade uit de ovenschaal over. Haal uit de oven en laat rusten onder aluminiumfolie. Bewaar de marinade.

Little gem smoren
4

Snijd ondertussen de little gem in de lengte doormidden, zonder het kontje eraf te snijden. Verhit de helft van de roomboter in dezelfde hapjespan met deksel op hoog vuur. Leg de little gem met de snijkant naar beneden in de pan, verlaag het vuur naar middelhoog en bestrooi met peper en zout. Bak 2 minuten, dek af en bak nog 7 – 10 minuten, of tot de sla begint te slinken.

Puree stampen
5

Stamp ondertussen met een aardappelstamper de aardappelen met de overige roomboter, de mosterd, een scheutje melk, peper en zout tot een fijne puree. Snijd de bieslook fijn. Snijd de varkenshaas in plakken.

Serveren
6

Verdeel de aardappelpuree en varkenshaas over de borden. Schenk de sinaasappelmarinade over het vlees. Serveer met de gesmoorde little gem en bestrooi met de bieslook.