The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
½ piece
Orange juice
250 g
Potatoes
1 piece
Pork tenderloin
2 piece
Little gem
2.5 g
Fresh chives
(May be present Celery)
1 tablespoon
Honey [or plant-based alternative]
1.5 tablespoon
[Plant-based] butter
1
[Plant-based] milk
1 tablespoon
White balsamic vinegar
to taste
Salt and pepper
½ tablespoon
Olive oil
1 teaspoon
Mustard
Verwarm de oven voor op 200 graden en pers de sinaasappel uit. Voeg 21/2 el van het sap per persoon, de witte balsamicoazijn, de honing, peper en zout toe aan een steelpan en verhit 6 – 8 minuten op middelhoog vuur, of totdat het volume is gehalveerd.
Breng ondertussen ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de aardappelen. Schil de aardappelen en snijd in grove stukken. Kook de aardappelen in 12 – 15 minuten gaar. Giet daarna af en laat staan met het deksel op de pan.
Verhit ondertussen de olijfolie in een hapjespan met deksel op middelhoog vuur. Dep de varkenshaas droog met keukenpapier en bestrooi met peper en zout. Bak in 4 minuten rondom bruin. Leg de varkenshaas in een ovenschaal, schenk de sinaasappelmarinade erover en bak 8 – 12 minuten in de oven. Keer halverwege en lepel er wat van de marinade uit de ovenschaal over. Haal uit de oven en laat rusten onder aluminiumfolie. Bewaar de marinade.
Snijd ondertussen de little gem in de lengte doormidden, zonder het kontje eraf te snijden (zie TIP). Verhit de helft van de roomboter in dezelfde hapjespan met deksel op hoog vuur. Leg de little gem met de snijkant naar beneden in de pan, verlaag het vuur naar middelhoog en bestrooi met peper en zout. Bak 2 minuten, dek af en bak nog 7 – 10 minuten, of tot de sla begint te slinken.
Tip: Vind je het kontje van de little gem niet lekker? Snijd het kontje er dan vlak voor het serveren af, maar laat het er tijdens het bakken wel aan!
Stamp ondertussen met een aardappelstamper de aardappelen met de overige roomboter, de mosterd, een scheutje melk, peper en zout tot een fijne puree. Snijd de bieslook fijn. Snijd de varkenshaas in plakken.
Verdeel de aardappelpuree en varkenshaas over de borden. Schenk de sinaasappelmarinade over het vlees. Serveer met de gesmoorde little gem en bestrooi met de bieslook.