Varkenshaas met veldslastamppot
Varkenshaas met veldslastamppot

Varkenshaas met veldslastamppot

met gestoofde cherrytomaten en prei

Varkenshaas is een relatief mager stukje varkensvlees en zit vol B-vitaminen - heel geschikt voor een gebalanceerde maaltijd dus!

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time25 minutes
Cooking Time25 minutes
DifficultyEasy

Ingredients

Serving amount

250 g

Potatoes

1 piece

Red onion

190 g

Red cherry tomatoes

20 g

Lamb's lettuce

1 piece

Pork tenderloin

⅓ piece

Leek

Not included in your delivery

1 teaspoon

Sugar

½ teaspoon

White balsamic vinegar

2.5 teaspoon

Mustard

1.5 tablespoon

[Plant-based] butter

5 milliliters

[Plant-based] milk

0.1 piece

Low sodium vegetable stock cube

to taste

Salt and pepper

Nutrition Values

Calories679 kcal
Energy (kJ)2840 kJ
Fat25 g
Saturated Fat14 g
Carbohydrate70 g
Sugar23 g
Dietary Fiber9.9 g
Protein36 g
Salt1 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Pan with Lid
Saucepan
Potato Masher
Fryingpan with lid
Aluminum Foil
Paper Towel

Cooking Steps

Aardappelen koken
1

Schil de aardappelen of was ze grondig en snijd in grove stukken. Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel met 1/4 groentebouillonblokje per persoon. Kook de aardappelen in 12 - 15 minuten gaar. Giet af en laat uitstomen zonder deksel. Snipper ondertussen de kleine rode ui. Halveer de rode cherrytomaten. Snijd de veldsla grof en de prei in dunne ringen.

Tip: Door de aardappelen in bouillon te koken en ook weer af te gieten, voeg je extra smaak toe, maar blijft het zoutgehalte laag. Lekker én in balans!

Saus maken
2

Verhit 1 el roomboter per persoon in een steelpan op middelmatig vuur. Roerbak de rode ui 2 minuten. Voeg de prei toe en bak 5 minuten mee. Voeg vervolgens de cherrytomaten toe en stoof het geheel 5 minuten. Voeg per persoon: 2 tl mosterd, 1/2 tl witte balsamicoazijn en 1 tl suiker toe. Roer door tot er een egale saus ontstaat en breng op smaak met peper en zout.

Varkenshaas bakken
3

Dep de varkenshaas droog met keukenpapier en wrijf in met peper en zout. Verhit de overige roomboter in een koekenpan met deksel. Bak de varkenshaas 2 - 3 minuten per kant op middelhoog vuur. Dek de pan af en bak nog 5 - 6 minuten op middelmatig vuur. Haal de varkenshaas daarna uit de pan en verpak in aluminiumfolie. Stamp ondertussen de aardappelen grof met een aardappelstamper en voeg de overige mosterd en een scheutje melk toe om het geheel smeuïg te maken. Breng op smaak met peper en zout.

Serveren
4

Roer de veldsla door de aardappelpuree en breng op smaak met peper en zout. Verdeel de stamppot over de borden en serveer met de varkenshaas. Schenk de saus met cherrytomaten en prei over het vlees.

Tip: Houd eventueel een deel van de veldsla apart om mee te garneren.