Varkenshaas is een relatief mager stukje varkensvlees en zit vol B-vitaminen - heel geschikt voor een gebalanceerde maaltijd dus!
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
250 g
Potatoes
1 piece
Red onion
190 g
Red cherry tomatoes
20 g
Lamb's lettuce
1 piece
Pork tenderloin
⅓ piece
Leek
1 teaspoon
Sugar
½ teaspoon
White balsamic vinegar
2.5 teaspoon
Mustard
1.5 tablespoon
[Plant-based] butter
5 milliliters
[Plant-based] milk
0.1 piece
Low sodium vegetable stock cube
to taste
Salt and pepper
Schil de aardappelen of was ze grondig en snijd in grove stukken. Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel met 1/4 groentebouillonblokje per persoon. Kook de aardappelen in 12 - 15 minuten gaar. Giet af en laat uitstomen zonder deksel. Snipper ondertussen de kleine rode ui. Halveer de rode cherrytomaten. Snijd de veldsla grof en de prei in dunne ringen.
Tip: Door de aardappelen in bouillon te koken en ook weer af te gieten, voeg je extra smaak toe, maar blijft het zoutgehalte laag. Lekker én in balans!
Verhit 1 el roomboter per persoon in een steelpan op middelmatig vuur. Roerbak de rode ui 2 minuten. Voeg de prei toe en bak 5 minuten mee. Voeg vervolgens de cherrytomaten toe en stoof het geheel 5 minuten. Voeg per persoon: 2 tl mosterd, 1/2 tl witte balsamicoazijn en 1 tl suiker toe. Roer door tot er een egale saus ontstaat en breng op smaak met peper en zout.
Dep de varkenshaas droog met keukenpapier en wrijf in met peper en zout. Verhit de overige roomboter in een koekenpan met deksel. Bak de varkenshaas 2 - 3 minuten per kant op middelhoog vuur. Dek de pan af en bak nog 5 - 6 minuten op middelmatig vuur. Haal de varkenshaas daarna uit de pan en verpak in aluminiumfolie. Stamp ondertussen de aardappelen grof met een aardappelstamper en voeg de overige mosterd en een scheutje melk toe om het geheel smeuïg te maken. Breng op smaak met peper en zout.
Roer de veldsla door de aardappelpuree en breng op smaak met peper en zout. Verdeel de stamppot over de borden en serveer met de varkenshaas. Schenk de saus met cherrytomaten en prei over het vlees.
Tip: Houd eventueel een deel van de veldsla apart om mee te garneren.