De varkenshaaspuntjes marineer je zelf met bulgogisaus, ketjap en zonnebloemolie - hoe langer je de marinade laat staan, hoe groter de smaaksensatie!
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
100 g
Pork tenderloin tips
150 g
Vegetable mix
½ sachet(s)
Korean-style spice mix
(Contains Wheat, Sesame, Soy)
20 g
Bulgogi sauce
(Contains Sulphites, Wheat, Sesame, Fish, Soy)
85 g
Bulgur
2 piece
Scallions
1 cm
Fresh ginger
1 piece
Garlic
¼ piece
Red chili pepper
1.5 tablespoon
Sunflower oil
to taste
Salt and pepper
½ tablespoon
[Reduced salt] ketjap manis
⅕ piece
Low sodium vegetable stock cube
Breng ruim water in een pan met deksel aan de kook voor de bulgur. Meng in een kom de bulgogisaus met per persoon: 1/2 el ketjap en 1/2 el zonnebloemolie. Voeg de varkenshaaspuntjes toe aan de kom, meng goed en laat staan tot gebruik. Pers de knoflook of snijd fijn. Rasp de gember fijn. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd fijn.
Tip: Let op: de rode peper is pittig! Houd je niet van pittig, of eten er kinderen mee? Gebruik dan naar smaak minder rode peper of houd apart.
Voeg de bulgur en 1/2 bouillonblokje per persoon toe aan de pan met water en kook, afgedekt, in 10 - 12 minuten gaar. Giet vervolgens af en laat uitstomen. Snijd ondertussen de bosui in fijne ringen en bewaar een deel van het groene gedeelte apart voor de garnering.
Verhit 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een hapjespan op middelhoog vuur. Fruit de bosui, knoflook, rode peper en gember 1 - 2 minuten. Voeg de Koreaanse kruiden en groentemix toe en bak 4 - 6 minuten. Verhit ondertussen 1/2 el zonnebloemolie per persoon op middelhoog vuur in een koekenpan en bak de varkenshaaspuntjes met marinade 3 – 6 minuten, of tot ze gaar zijn. Breng op smaak met peper. Voeg de bulgur toe aan de hapjespan met groenten en bak nog 2 - 3 minuten mee. Breng op smaak met peper en zout.
Verdeel de bulgur met groenten over de borden. Leg de varkenhaaspuntjes erbovenop. Garneer met het groene gedeelte van de bosui.
Tip: De bulgur is een volkoren graanproduct. Volkoren granen bevatten in vergelijking met witte graanproducten niet alleen meer vezels, maar ook 3 tot 5 keer meer vitaminen en mineralen zoals kalium, magnesium, ijzer en vitamine B1 en B2.