Paprika is een befaamde bron van vitamine C. Hoeveel procent van de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid bevat dit recept denk jij? Het juiste antwoord vind je op de receptkaart!
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
85 g
Wholewheat couscous
100 g
Pork tenderloin tips
15 g
Garlic paste
¼ sachet(s)
Middle Eastern spice mix
150 g
Pre-cut carrot & onion
50 g
Bell pepper strips
25 g
Greek-style cheese
(Contains Milk)
10 g
Pistachio nuts
2.5 g
Fresh flat leaf parsley
15 milliliters
Basil crème with lemon
1 tablespoon
Olive oil
to taste
Salt and pepper
175 milliliters
Water
¼ piece
Low sodium vegetable stock cube
Breng per persoon: 175 ml water met 1/4 bouillonblokje aan de kook in een pan met deksel. Haal de pan van het vuur en voeg de couscous toe. Laat, afgedekt, 10 minuten wellen. Meng in een kom de varkenshaaspuntjes met de knoflookpuree en per persoon: 1/4 zakje Midden-Oosterse kruidenmix en 1/2 el olijfolie. Laat minimaal 5 minuten marineren.
Tip: Let jij op je zoutinname? Gebuik dan de helft van de benodigde hoeveelheid van het bouillonblokje.
Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een wok of hapjespan met deksel. Voeg de mix van gesneden wortel en ui toe en bak 4 minuten. Voeg de paprikareepjes toe en bak, afgedekt, nog 4 - 6 minuten. Verkruimel ondertussen de witte kaas, hak de pistachenoten grof en snijd de bladpeterselie fijn.
Verhit ondertussen een koekenpan op hoog vuur. Wacht tot de pan heet is en bak de varkenshaaspuntjes met marinade in 2 – 3 minuten rondom bruin. De varkenshaas mag nog rosé zijn vanbinnen. Haal de groenten uit de wok of hapjespan en meng samen met de basilicumcrème door de couscous. Breng indien nodig op smaak met peper en zout.
Verdeel de couscous met groenten over diepe borden. Verdeel de varkenshaaspuntjes erover. Garneer met de witte kaas, bladpeterselie en pistachenoten.
Tip: Dithiolthionen zijn bioactieve stoffen die voorkomen in knoflook. Ze hebben een positief effect op het cholesterolgehalte en werken als antioxidant.