Varkenshaaspuntjes in pittige bulgogisaus
Varkenshaaspuntjes in pittige bulgogisaus

Varkenshaaspuntjes in pittige bulgogisaus

met bulgur en bosui

De varkenshaaspuntjes marineer je zelf met bulgogisaus, ketjap en zonnebloemolie - hoe langer je de marinade laat staan, hoe groter de smaaksensatie!

Tags:
Calorie Smart
Extra Veggies
Allergens:
Wheat
Sesame
Soy
Sulphites
Fish

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time25 minutes
Cooking Time25 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

100 g

Pork tenderloin tips

½ sachet(s)

Korean-style spice mix

(Contains Wheat, Sesame, Soy)

35 g

Bulgogi sauce

(Contains Sulphites, Wheat, Sesame, Fish, Soy)

75 g

Bulgur

(Contains Wheat May be present Soy)

½ bunch

Scallions

1 teaspoon

Fresh ginger

1 piece

Garlic

¼ piece

Red chili pepper

⅓ sachet(s)

Gomashio

(Contains Sesame)

½ piece

Carrot

100 g

Chopped sweetheart cabbage

Not included in your delivery

1.25 tablespoon

Sunflower oil

½ tablespoon

[Reduced salt] ketjap manis

½ piece

Low sodium vegetable stock cube

to taste

Salt and pepper

Nutrition Values

Energy (kJ)2848 kJ
Calories681 kcal
Fat20.8 g
Saturated Fat3.2 g
Carbohydrate77 g
Sugar23.6 g
Dietary Fiber19.7 g
Protein37.5 g
Salt3 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Bowl
Grater
Pan with Lid
Tall-Sided Pan
Casserole

Cooking Steps

Voorbereiden
1
  • Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de bulgur.
  • Meng in een kom de bulgogisaus met per persoon: 1/2 el ketjap en 1/4 el zonnebloemolie. Voeg de varkenshaaspuntjes toe aan de kom, meng goed en laat staan tot gebruik.
  • Pers de knoflook of snijd fijn. Rasp de gember fijn.
  • Verwijder de zaadlijsten van de rode peper (let op: pittig! Gebruik naar smaak) en snijd fijn.

 

Bulgur koken
2
  • Voeg de bulgur en 1/2 bouillonblokje per persoon toe aan de pan met deksel en kook, afgedekt, in 10 - 12 minuten gaar. Giet af en laat uitstomen zonder deksel.
  • Snijd ondertussen de bosui in fijne ringen. Bewaar een klein deel van het groene gedeelte apart ter de garnering.
  • Snijd de wortel in halve maantjes.
Groenten bakken
3
  • Verhit 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een hapjespan op middelhoog vuur. Fruit de bosui, knoflook, gember en rode peper 1 - 2 minuten.
  • Voeg de Koreaanse kruiden, spitskool en wortel toe en bak 5 - 7 minuten.
  • Verhit ondertussen 1/2 el zonnebloemolie per persoon op middelhoog vuur in een koekenpan en bak de varkenshaaspuntjes met marinade 3 - 6 minuten, of tot ze gaar zijn. Breng op smaak met peper. 
  • Voeg de bulgur toe aan de hapjespan met groenten en bak nog 2 - 3 minuten mee. Breng op smaak met peper en zout.
Serveren
4
  • Verdeel de bulgur met groenten over de borden.
  • Leg de varkenhaaspuntjes erbovenop en schenk de marinade erover.
  • Garneer met het overige groene gedeelte van de bosui en de gomasio.

Weetje: De bulgur is een volkoren graanproduct. Volkoren granen bevatten in vergelijking met witte graanproducten niet alleen meer vezels, maar ook 3 tot 5 keer meer vitaminen en mineralen zoals kalium, magnesium, ijzer en vitamine B1 en B2.