Varkensoester met pistache-tijmkorst
Varkensoester met pistache-tijmkorst

Varkensoester met pistache-tijmkorst

met gekaramelliseerd witlof en knolselderij-appelpuree

Vandaag serveer je het meest malse stuk vlees van het varken met een knapperig korstje: over een topcombinatie gesproken!

Tags:
Extra Veggies
Allergens:
Pistachios
Celery
Milk

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time45 minutes
Cooking Time35 minutes
DifficultyHard

Ingredients

Serving amount

1 sachet(s)

Dried thyme

20 g

Pistachio nuts

(Contains Pistachios May be present Sesame, Peanuts, Tree nuts)

1 piece

Garlic

1 piece

Pork escalope

150 g

Celeriac

(Contains Celery)

250 g

Potatoes

⅓ piece

Apple

½ piece

Endive

25 g

Mascarpone

(Contains Milk)

Not included in your delivery

1 tablespoon

[Plant-based] butter

1 teaspoon

Sugar

to taste

Salt and pepper

Nutrition Values

Calories773 kcal
Energy (kJ)3236 kJ
Fat34.3 g
Saturated Fat17.5 g
Carbohydrate71.9 g
Sugar15.1 g
Dietary Fiber17.5 g
Protein39.1 g
Salt0.4 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Plate
Baking Sheet with Baking Paper
Pan with Lid
Fryingpan with lid
Potato Masher

Cooking Steps

Varkensoester bereiden
1

Verwarm de oven voor op 180 graden. Hak de pistachenoten en de knoflook heel fijn en meng op een bord met de tijm, peper en zout. Houd wat van het pistachemengsel apart om als garnering te gebruiken. Rol vervolgens de varkensoester door het overige pistachemengsel en druk aan tot een korst. Leg op een bakplaat met bakpapier en bak 10 - 20 minuten in de oven. Laat daarna een paar minuten rusten.

Tip: Je kunt de knoflook, pistachenoten en tijm ook fijnmalen in een keukenmachine.

Puree voorbereiden
2

Breng ondertussen ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de aardappelen en de knolselderij. Schil de knolselderij, weeg 150 g per persoon af en snijd in blokjes van 1 cm (zie Tip). Schil de aardappelen en snijd in grove stukken. Schil de appel, verwijder het klokhuis en snijd in grove stukken.

Tip: Snijd de knolselderij kleiner dan de aardappel, dan zijn ze tegelijk gaar.

Koken
3

Voeg de aardappelen, de knolselderij en een flinke snuf zout toe aan de pan met kokend water en kook in 17 - 20 minuten gaar. Voeg de laatste 2 - 3 minuten de appel toe. Giet af en laat zonder deksel uitstomen.

Weetje: Wist je dat knolselderij meer vezels bevat dan de meeste andere groenten? Wel bijna 5 gram vezels per 100 gram! Vezels zijn belangrijk voor een goede darmwerking en zorgen voor een langdurig verzadigd gevoel na de maaltijd.

Witlof karamelliseren
4

Snijd het witlof in de lengte doormidden. Verhit 1 el roomboter per persoon met de suiker in een koekenpan met deksel op middelhoog vuur en leg het witlof met de snijkant naar beneden in de pan. Breng op smaak met zout. Laat 10 minuten liggen, keer daarna om en laat, afgedekt, nog 5 - 7 minuten garen.

Puree maken
5

Stamp de aardappelen, de knolselderij, de appel en de mascarpone met een aardappelstamper tot een fijne puree. Breng op smaak met peper en zout.

Serveren
6

Snijd de varkensoester in plakken. Verdeel de puree en de varkensoester over de borden. Serveer met het gekaramelliseerde witlof. Garneer met het apart gehouden pistachemengsel.