Vandaag serveer je het meest malse stuk vlees van het varken met een knapperig korstje: over een topcombinatie gesproken!
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
1 sachet(s)
Dried thyme
20 g
Pistachio nuts
(Contains Pistachios May be present Sesame, Peanuts, Tree nuts)
1 piece
Garlic
1 piece
Pork escalope
150 g
Celeriac
(Contains Celery)
250 g
Potatoes
⅓ piece
Apple
½ piece
Endive
25 g
Mascarpone
(Contains Milk)
1 tablespoon
[Plant-based] butter
1 teaspoon
Sugar
to taste
Salt and pepper
Verwarm de oven voor op 180 graden. Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de aardappelen en de knolselderij. Schil de knolselderij, weeg 150 g per persoon af en snijd in blokjes van 1 cm (zie Tip). Schil de aardappelen en snijd in grove stukken. Schil de appel, verwijder het klokhuis en snijd in grove stukken.
Tip: Snijd de knolselderij kleiner dan de aardappel, dan zijn ze op hetzelfde moment gaar.
Voeg de aardappelen, de knolselderij en een flinke snuf zout toe aan de pan met kokend water en kook in 17 - 20 minuten gaar. Voeg de laatste 2 - 3 minuten de appel toe. Giet af en laat zonder deksel uitstomen.
Weetje: Wist je dat knolselderij meer vezels bevat dan de meeste andere groenten? Wel bijna 5 gram vezels per 100 gram! Vezels zijn belangrijk voor een goede darmwerking en zorgen voor een langdurig verzadigd gevoel na de maaltijd.
Hak de pistachenoten en de knoflook heel fijn en meng op een bord met de tijm, peper en zout. Houd wat van het pistachemengsel apart om als garnering te gebruiken. Rol vervolgens de varkensoester door het overige pistachemengsel en druk aan tot een korst. Leg op een bakplaat met bakpapier en bak 13 - 15 minuten in de oven. Laat daarna een paar minuten rusten.
Tip: Je kunt de knoflook, pistachenoten en tijm ook fijnmalen in een keukenmachine.
Snijd het witlof in de lengte doormidden. Verhit 1 el roomboter per persoon met de suiker in een koekenpan met deksel op middelhoog vuur en leg het witlof met de snijkant naar beneden in de pan. Breng op smaak met zout. Laat 10 minuten liggen, keer daarna om en laat, afgedekt, nog 5 - 7 minuten garen.
Stamp de aardappelen, de knolselderij, de appel en de mascarpone met een aardappelstamper tot er een fijne puree ontstaat. Breng op smaak met peper en zout.
Snijd de varkensoester in plakken. Verdeel de puree en de varkensoester over de borden. Serveer met het gekaramelliseerde witlof. Garneer met het achtergehouden pistachemengsel.