Varkensoester met romige paddenstoelensaus
Varkensoester met romige paddenstoelensaus

Varkensoester met romige paddenstoelensaus

met conchiglie en rucola

De varkensoester is een stuk vlees uit de bil van het varken. Het vlees is vrij mager en heerlijk mals. Zeer geschikt dus voor een gebalanceerde maaltijd!

Tags:
Family
Allergens:
Wheat
Milk

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time35 minutes
Cooking Time35 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

1 piece

Pork escalope

(May be present Milk, Mustard, Celery, Soy, Gluten)

½ piece

Onion

1 piece

Garlic

½ sprig

Fresh rosemary

125 g

Mushrooms

90 g

Conchiglie

(Contains Wheat May be present Egg, Mustard, Soy, Lupin)

75 g

Cooking cream

(Contains Milk)

20 g

Arugula

Not included in your delivery

½ tablespoon

Balsamic vinegar

0.15 piece

Low sodium vegetable stock cube

½ teaspoon

Mustard

¾ teaspoon

Honey [or plant-based alternative]

½ tablespoon

Flour

1 tablespoon

[Plant-based] butter

to taste

Salt and pepper

Nutrition Values

Energy (kJ)3191 kJ
Calories763 kcal
Fat28.1 g
Saturated Fat16.7 g
Carbohydrate82.9 g
Sugar10.1 g
Dietary Fiber8.5 g
Protein41.1 g
Salt1 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Pan with Lid
Oven Dish
Aluminum Foil
Large Frying Pan
Paper Towel

Cooking Steps

Voorbereiden
1

Haal de varkensoester uit de koelkast om op kamertemperatuur te laten komen. Verwarm de oven voor op 160 graden. Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de pasta. Snipper de ui en pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de champignons in plakken. Ris de naalden van de rozemarijn en snijd fijn. 

Weetje: Champignons zijn rijk aan het mineraal fosfor, dat samen met calcium zorgt voor stevige botten en tanden. Fosfor zit voornamelijk in vlees, vis en zuivel maar ook in plantaardige producten zoals peulvruchten, volkoren granen en paddenstoelen.

Pasta koken
2

Kook de pasta 14 - 16 minuten in de pan met deksel. Bewaar 75 ml kookvocht per persoon, giet daarna af en laat uitstomen.

Varkensoester bakken
3

Wrijf de varkensoester in met peper en zout. Verhit de helft van de roomboter in een grote koekenpan op middelhoog vuur. Bak de varkensoester in 3 - 4 minuten rondom bruin. Haal de pan van het vuur, voeg de mosterd, honing, rozemarijn en knoflook toe en meng goed. Leg de varkensoester, inclusief saus, in een ovenschaal en bak 6 - 8 minuten in de oven. Haal uit de oven en laat rusten onder aluminiumfolie (zie Tip). Bewaar de saus voor stap 5.

Tip: Het is niet erg als de varkensoester nog wat roze is vanbinnen – je mag varkensoester licht rosé eten.

Champignons bakken
4

Veeg ondertussen dezelfde koekenpan schoon met keukenpapier. Verhit de overige roomboter op middelhoog vuur en fruit de ui 2 minuten. Zet het vuur hoog, voeg de champignons toe en roerbak 4 - 5 minuten. Blus de pan af met de zwarte balsamicoazijn en verhit tot al het vocht verdampt is.

Pasta mengen
5

Voeg de bloem toe en verkruimel 1/8 bouillonblokje per persoon boven de koekenpan. Schep goed om en voeg vervolgens de kookroom, het achtergehouden kookvocht en de mosterdsaus uit de ovenschaal toe. Breng op smaak met peper en zout. Roer goed en laat het geheel 3 - 4 minuten zachtjes inkoken, of tot de saus indikt. Voeg de pasta toe en verhit het geheel nog 1 minuut.

Serveren
6

Snijd de varkensoester in plakken. Verdeel de rucola over de borden en schep de pasta erop. Leg de varkensoester op de pasta en breng op smaak met peper en zout.