De varkensoester is een stuk vlees uit de bil van het varken. Het vlees is vrij mager en heerlijk mals. Zeer geschikt dus voor een gebalanceerde maaltijd!
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
1 piece
Pork escalope
(May be present Milk, Mustard, Celery, Soy, Gluten)
½ piece
Onion
1 piece
Garlic
½ sprig
Fresh rosemary
125 g
Mushrooms
90 g
Conchiglie
(Contains Wheat May be present Egg, Mustard, Soy, Lupin)
75 g
Cooking cream
(Contains Milk)
20 g
Arugula
½ tablespoon
Balsamic vinegar
0.15 piece
Low sodium vegetable stock cube
½ teaspoon
Mustard
¾ teaspoon
Honey [or plant-based alternative]
½ tablespoon
Flour
1 tablespoon
[Plant-based] butter
to taste
Salt and pepper
Haal de varkensoester uit de koelkast om op kamertemperatuur te laten komen. Verwarm de oven voor op 160 graden. Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de pasta. Snipper de ui en pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de champignons in plakken. Ris de naalden van de rozemarijn en snijd fijn.
Weetje: Champignons zijn rijk aan het mineraal fosfor, dat samen met calcium zorgt voor stevige botten en tanden. Fosfor zit voornamelijk in vlees, vis en zuivel maar ook in plantaardige producten zoals peulvruchten, volkoren granen en paddenstoelen.
Kook de pasta 14 - 16 minuten in de pan met deksel. Bewaar 75 ml kookvocht per persoon, giet daarna af en laat uitstomen.
Wrijf de varkensoester in met peper en zout. Verhit de helft van de roomboter in een grote koekenpan op middelhoog vuur. Bak de varkensoester in 3 - 4 minuten rondom bruin. Haal de pan van het vuur, voeg de mosterd, honing, rozemarijn en knoflook toe en meng goed. Leg de varkensoester, inclusief saus, in een ovenschaal en bak 6 - 8 minuten in de oven. Haal uit de oven en laat rusten onder aluminiumfolie (zie Tip). Bewaar de saus voor stap 5.
Tip: Het is niet erg als de varkensoester nog wat roze is vanbinnen – je mag varkensoester licht rosé eten.
Veeg ondertussen dezelfde koekenpan schoon met keukenpapier. Verhit de overige roomboter op middelhoog vuur en fruit de ui 2 minuten. Zet het vuur hoog, voeg de champignons toe en roerbak 4 - 5 minuten. Blus de pan af met de zwarte balsamicoazijn en verhit tot al het vocht verdampt is.
Voeg de bloem toe en verkruimel 1/8 bouillonblokje per persoon boven de koekenpan. Schep goed om en voeg vervolgens de kookroom, het achtergehouden kookvocht en de mosterdsaus uit de ovenschaal toe. Breng op smaak met peper en zout. Roer goed en laat het geheel 3 - 4 minuten zachtjes inkoken, of tot de saus indikt. Voeg de pasta toe en verhit het geheel nog 1 minuut.
Snijd de varkensoester in plakken. Verdeel de rucola over de borden en schep de pasta erop. Leg de varkensoester op de pasta en breng op smaak met peper en zout.