Varkensprocureur met zoete chutney
Varkensprocureur met zoete chutney

Varkensprocureur met zoete chutney

Met spruitjes en aardappelpuree

Procureur is een mals stukje varkensvlees en komt uit de nek van het varken. Het varkensvlees draagt het keurmerk van de Keten Duurzaam Varkensvlees. Varkensvlees gaat goed samen met zoete smaken: vandaag eet je het dan ook met cranberrychutney, rode ui en gebakken appel.

Allergens:
Mustard
Milk

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time40 minutes
Cooking Time
DifficultyHard

Ingredients

Serving amount

200 g

Spruiten

300 g

Kruimige aardappelen

1 unit

Rode ui

½ unit

Appel

5 g

Verse tijm

(May be present Celery)

40 g

Spekblokjes

1 unit

Procureur

40 g

Cranberrychutney

(Contains Mustard)

Not included in your delivery

1.5 tablespoon

Roomboter

(Contains Milk)

1 teaspoon

Mosterd

drizzle

Melk

(Contains Milk)

to taste

Peper en zout

Nutrition Values

Energy (kJ)5226 kJ
Calories1249 kcal
Fat69 g
Saturated Fat30.4 g
Carbohydrate106 g
Sugar36.8 g
Dietary Fiber19 g
Protein43 g
Salt2.1 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Cutting Board
Paring Knife
Stove
Pan with Lid
Saucepan
Casserole
Tall-Sided Pan
Oven Dish
Potato Masher

Cooking Steps

Voorbereiden
1

Verwarm de oven voor op 180 graden. Breng een bodempje water aan de kook in een pan met deksel en kook de spruitjes, afgedekt, 5 – 8 minuten. Giet af en spoel met koud water om verdere garing te voorkomen. Was of schil ondertussen de aardappelen en snijd in gelijke stukken. Snijd de rode ui in ringen. Snijd de appel in dunne plakken van 1/2 cm en verwijder voorzichtig het klokhuis. Ris de blaadjes van de takjes tijm.

Koken en bakken
2

Zorg dat de aardappelen net onder water staan in een pan met deksel en kook de aardappelen, afgedekt, in 12 – 15 minuten gaar. Giet af en laat zonder deksel uitstomen. Verhit ondertussen 1/2 el roomboter per persoon in een steelpan op middelmatig vuur en bak de rode ui met een snuf zout 12 – 15 minuten. Roer regelmatig, zodat de uien niet aanbranden: het is de bedoeling dat ze karameliseren.

Spek en vlees bakken
3

Verhit ondertussen 1/2 el roomboter per persoon in een koekenpan op middelmatig vuur en bak de appelplakken 4 – 5 minuten per kant. Bak eventueel langer als je wilt dat de appel nog zachter wordt. Verhit een hapjespan op middelhoog vuur en bak de spekblokjes 4 – 5 minuten. Voeg de procureur met 1/2 el roomboter per persoon toe aan de pan en bak 1 – 2 minuten per kant.

Bakken
4

Haal de procureur uit de pan en leg in een ovenschaal. Bak de procureur nog 5 minuten in de voorverwarmde oven. Leg ondertussen de voorgekookte spruitjes bij de spekblokjes in de hapjespan en bak 5 – 8 minuten mee op middelhoog vuur. Breng op smaak met peper en zout.

Chutney en puree afmaken
5

Voeg de cranberrychutney en 1 el water per persoon toe aan de steelpan met rode ui. Roer goed door tot je een mooie egale saus krijgt. Stamp met een aardappelstamper de aardappelen tot puree en breng op smaak met de overige roomboter, de mosterd, tijm en een scheutje melk om het geheel smeuïg te maken. Breng op smaak met peper en zout.

Serveren
6

Serveer de aardappelpuree met de procureur, de spruitjes met spekjes, de gebakken appel en de chutney.