Bij Brandt & Levie worden alle recepturen zelf gecreëerd en is het varken van Nederlandse bodem - in deze variant zit cheddar en gestoofde ui.
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
200 g
Potatoes
100 g
Sauerkraut
¼ piece
Apple
¼ piece
Red onion
½ piece
Tomato
50 g
Mayonnaise
(Contains Mustard, Egg)
100 g
Broccoli rice
25 g
Dried cranberries
10 g
Shaved almonds
1 piece
Pork sausage with Cheddar and red onion
1 piece
Brioche bun
25 g
Chopped pickles
1 tablespoon
Olive oil
to taste
Salt and pepper
1 teaspoon
Mustard
1 teaspoon
White wine vinegar
½ teaspoon
Sugar
Verwarm de oven voor op 210 graden. Schil de aardappelen of was ze grondig en snijd er frieten van ½ - 1 cm breed van. Meng ze op een bakplaat met bakpapier met 1/2 el olijfolie per persoon, peper en zout. Bak 25 – 40 minuten in het midden van de oven. Schep halverwege om.
Weeg de zuurkool af en voeg, inclusief vocht, toe in een steelpan met deksel. Verwarm de zuurkool, afgedekt, 10 - 12 minuten op middelmatig vuur. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen. Breng op smaak met peper en zout.
Tip: Voor een iets mildere zuurkoolsmaak kun je de zuurkool ook eerst afspoelen met wat water in een zeef. Voeg daarna wel een klein beetje water toe aan de steelpan voor het opwarmen, anders bakt de zuurkool aan.
Verwijder het klokhuis van de appel en snijd de appel in hele kleine blokjes. Snipper de rode ui. Snijd de tomaat in plakken. Meng in een kleine kom 1/3 van de mayonaise met de mosterd. Bewaar tot gebruik in de koelkast.
Meng 1/3 van de mayonaise, de wittewijnazijn, de suiker en peper en zout naar smaak in een saladekom. Voeg de broccolirijst, de appel, de rode ui en de gedroogde cranberry's toe en meng goed. Bewaar de slaw tot gebruik in de koelkast.
Verhit een koekenpan met deksel zonder olie op middelmatig vuur en rooster het amandelschaafsel goudbruin. Haal uit de pan en bewaar apart. Verhit vervolgens de overige olijfolie in dezelfde koekenpan met deksel en bak de varkensworst 2 - 3 minuten op middelhoog vuur rondom bruin. Dek de pan af en bak 8 - 10 minuten op middellaag vuur. Keer regelmatig om. Leg ondertussen het briochebroodje de laatste 2 - 3 minuten bij de frietjes in de oven.
Snijd het briochebroodje open en besmeer met de mosterdmayonaise. Leg de worst op het briochebroodje en garneer met de tomaat, de augurk en de zuurkool naar smaak. Serveer met de broccoli slaw, de frieten en de overige mayonaise. Garneer de slaw met het amandelschaafsel.