Waan je even aan de Costa del Sol. Dit recept combineert de Spaanse klassiekers varkensworst, paprikapoeder, aioli, patatas bravas en amandelen. ¡Buen provecho!
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
1 teaspoon
Ground paprika
250 g
Potatoes
1 piece
Pork sausage with marjoram & garlic
5 g
Shaved almonds
2.5 g
Fresh curly parsley
20 g
Roasted bell pepper sauce
3 piece
Carrot
1 tablespoon
[Plant-based] mayonnaise
2 tablespoon
Olive oil
to taste
Salt and pepper
Verwarm de oven voor op 200 graden. Was de aardappelen grondig en snijd in partjes. Snijd de wortel in de lengte doormidden en snijd dunne repen van maximaal 1/2 cm dik.
Meng in een kom de aardappelpartjes met 1/2 el olijfolie per persoon en breng op smaak met peper en zout (zie Tip). Verdeel ze over de helft van een bakplaat met bakpapier en bak 30 - 35 minuten in de oven, of tot ze goudbruin zijn. Schep halverwege om.
Tip: Deze maaltijd is calorierijk. Let jij op je calorie-inname? Serveer dan de helft van de aardappelpartjes. De overige aardappelpartjes kun je de volgende dag bijvoorbeeld in een lunchsalade verwerken.
Weetje: Wist je dat aardappelen supergezond zijn? Ze zijn rijk aan goede koolhydraten, kalium, vitamine C, B6 en B11 en vezels!
Meng in een kom de wortel met per persoon: 1 el olijfolie en 1 tl paprikapoeder. Breng op smaak met peper en zout. Leg de wortel op de andere helft van de bakplaat met bakpapier en bak de wortel de laatste 20 minuten mee in de oven. Bestrooi de wortel in de laatste 5 minuten met het amandelschaafsel.
Verhit ondertussen de overige olijfolie in een koekenpan met deksel en bak de varkensworst in 2 – 3 minuten op middelhoog vuur rondom bruin. Dek de pan af en bak nog 8 – 10 minuten op middellaag vuur. Keer regelmatig om.
Snijd de krulpeterselie fijn.
Serveer de worst met de aardappelpartjes en de wortel. Garneer de wortel met de krulpeterselie en serveer met de geroosterde paprikasaus en mayonaise.