Varkensworst van Brandt & Levie met aardappelpartjes
Varkensworst van Brandt & Levie met aardappelpartjes

Varkensworst van Brandt & Levie met aardappelpartjes

met wortel en geroosterde paprikasaus

Waan je even aan de Costa del Sol. Dit recept combineert de Spaanse klassiekers varkensworst, paprikapoeder, aioli, patatas bravas en amandelen. ¡Buen provecho!

Tags:
Lactose Free

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time45 minutes
Cooking Time30 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

1 teaspoon

Ground paprika

250 g

Potatoes

1 piece

Pork sausage with marjoram & garlic

5 g

Shaved almonds

2.5 g

Fresh curly parsley

20 g

Roasted bell pepper sauce

3 piece

Carrot

Not included in your delivery

1 tablespoon

[Plant-based] mayonnaise

2 tablespoon

Olive oil

to taste

Salt and pepper

Nutrition Values

Calories1002 kcal
Energy (kJ)4193 kJ
Fat70.7 g
Saturated Fat16.2 g
Carbohydrate62.3 g
Sugar12.2 g
Dietary Fiber14.9 g
Protein23.1 g
Salt2.9 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Bowl
Baking Sheet with Baking Paper
Pan with Lid
Fryingpan with lid

Cooking Steps

Voorbereiden
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Was de aardappelen grondig en snijd in partjes. Snijd de wortel in de lengte doormidden en snijd dunne repen van maximaal 1/2 cm dik.

Aardappelpartjes bakken
2

Meng in een kom de aardappelpartjes met 1/2 el olijfolie per persoon en breng op smaak met peper en zout (zie Tip). Verdeel ze over de helft van een bakplaat met bakpapier en bak 30 - 35 minuten in de oven, of tot ze goudbruin zijn. Schep halverwege om.

Tip: Deze maaltijd is calorierijk. Let jij op je calorie-inname? Serveer dan de helft van de aardappelpartjes. De overige aardappelpartjes kun je de volgende dag bijvoorbeeld in een lunchsalade verwerken.

Weetje: Wist je dat aardappelen supergezond zijn? Ze zijn rijk aan goede koolhydraten, kalium, vitamine C, B6 en B11 en vezels!

Wortel roosteren
3

Meng in een kom de wortel met per persoon: 1 el olijfolie en 1 tl paprikapoeder. Breng op smaak met peper en zout. Leg de wortel op de andere helft van de bakplaat met bakpapier en bak de wortel de laatste 20 minuten mee in de oven. Bestrooi de wortel in de laatste 5 minuten met het amandelschaafsel. 

Worst bakken
4

Verhit ondertussen de overige olijfolie in een koekenpan met deksel en bak de varkensworst in 2 – 3 minuten op middelhoog vuur rondom bruin. Dek de pan af en bak nog 8 – 10 minuten op middellaag vuur. Keer regelmatig om.

Peterselie snijden
5

Snijd de krulpeterselie fijn.

Serveren
6

Serveer de worst met de aardappelpartjes en de wortel. Garneer de wortel met de krulpeterselie en serveer met de geroosterde paprikasaus en mayonaise.