Waan je even aan de Costa del Sol. Dit recept combineert de Spaanse klassiekers varkensworst, paprikapoeder, patatas bravas en amandelen. ¡Buen provecho!
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
⅓ bunch
Bunched carrots
0.99 teaspoon
Ground paprika
250 g
Potatoes
1 piece
Pork sausage with lemon & thyme
5 g
Shaved almonds
2.5 g
Fresh curly parsley
20 g
Roasted bell pepper sauce
to taste
Salt and pepper
1.5 tablespoon
Olive oil
Verwarm de oven voor op 220 graden en kook ruim water in een pan met deksel voor de bospeen. Schil de aardappelen of was ze grondig en snijd in blokjes van 1 cm.
Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een hapjespan met deksel op middelhoog vuur en bak de aardappelen, afgedekt, 25 – 35 minuten. Haal na 20 minuten het deksel van de pan. Schep regelmatig om.
Tip: Wist je dat aardappelen supergezond zijn? Ze zijn rijk aan goede koolhydraten, kalium, vitamine C, B6 en B11 en vezels!
Verwijder het loof van de bospeen en snijd in de lengte door. Snijd de dikkere bospenen in kwarten. Kook de bospeen in 6 – 8 minuten beetgaar in de pan met deksel. Giet af en verdeel de bospeen over een bakplaat met bakpapier. Meng met per persoon: 1 el olijfolie en 1/3 zakje paprikapoeder. Breng op smaak met peper en zout. Bak de peen 15 – 20 minuten in de oven. Bestrooi in de laatste 5 minuten met het amandelschaafsel.
Verhit ondertussen de overige olijfolie in een koekenpan met deksel en bak de varkensworst in 2 – 3 minuten op middelhoog vuur rondom bruin. Dek de pan af en bak nog 8 – 10 minuten op middellaag vuur. Keer regelmatig om.
Snijd de krulpeterselie fijn.
Serveer de worst met de patatas bravas en de bospeen. Garneer de peen met de krulpeterselie en serveer met de geroosterde paprikasaus.