Varkensworst van Brandt & Levie met patatas bravas
Varkensworst van Brandt & Levie met patatas bravas

Varkensworst van Brandt & Levie met patatas bravas

met bospeen en geroosterde paprikasaus

Waan je even aan de Costa del Sol. Dit recept combineert de Spaanse klassiekers varkensworst, paprikapoeder, aioli, patatas bravas en amandelen. ¡Buen provecho!

Tags:
Family
Allergens:
Almonds

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time45 minutes
Cooking Time35 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

1 teaspoon

Ground paprika

250 g

Potatoes

1 piece

Pork sausage with marjoram & garlic

5 g

Shaved almonds

(Contains Almonds May be present Peanuts, Tree nuts, Sesame)

2.5 g

Fresh curly parsley

20 g

Roasted bell pepper sauce

⅓ bunch

Bunched carrots

Not included in your delivery

2 tablespoon

Olive oil

1 tablespoon

[Plant-based] mayonnaise

to taste

Salt and pepper

Nutrition Values

Calories984 kcal
Energy (kJ)4116 kJ
Fat68.6 g
Saturated Fat16.1 g
Carbohydrate63.5 g
Sugar9.1 g
Dietary Fiber14.6 g
Protein23.2 g
Salt2.1 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Bowl
Baking Sheet with Baking Paper
Fryingpan with lid

Cooking Steps

Voorbereiden
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Schil of was de aardappelen grondig en snijd in blokjes van 1 cm.

Aardappelpartjes bakken
2

Meng in een kom de aardappelblokjes met 1/2 el olijfolie per persoon en breng op smaak met peper en zout (zie Tip). Verdeel ze over de helft van een bakplaat met bakpapier en bak 25 - 30 minuten in de oven, of tot ze goudbruin zijn. Schep halverwege om.

Tip: Deze maaltijd is calorierijk. Let jij op je calorie-inname? Serveer dan de helft van de aardappelblokjes. De overige aardappelblokjes kun je de volgende dag bijvoorbeeld in een lunchsalade verwerken. 

Weetje: Wist je dat aardappelen supergezond zijn? Ze zijn rijk aan goede koolhydraten, kalium, vitamine C, B6 en B11 en vezels!

Bospeen roosteren
3

Verwijder het loof van de bospeen en snijd in de lengte door. Snijd dikke bospenen in kwarten. Meng in een kom de bospeen met per persoon: 1 el olijfolie en 1 tl paprikapoeder. Breng op smaak met peper en zout. Leg de bospeen op de andere helft van de bakplaat met bakpapier en bak de laatste 20 - 25 minuten mee in de oven. Bestrooi de bospeen in de laatste 5 minuten met het amandelschaafsel. 

Worst bakken
4

Verhit ondertussen de overige olijfolie in een koekenpan met deksel op middelhoog vuur en bak de varkensworst in 2 – 3 minuten rondom bruin. Dek de pan af en bak nog 8 – 10 minuten op middellaag vuur. Keer regelmatig om.

Peterselie snijden
5

Snijd de krulpeterselie fijn.

Serveren
6

Serveer de worst met de aardappelblokjes en de geroosterde bospeen. Garneer de bospeen met de krulpeterselie en serveer met de geroosterde paprikasaus en mayonaise.

¡Buen provecho!