Varkensworstjes in honing-mosterddressing
Varkensworstjes in honing-mosterddressing

Varkensworstjes in honing-mosterddressing

met rozemarijnkrieltjes en wortels

Wist je dat rozemarijn afkomstig is uit de landen rond de Middellandse Zee? Van nature groeit de plant dicht bij de kust, vandaar dat zijn naam 'zeedauw' betekent.

Tags:
Extra Veggies
Calorie Smart
Allergens:
Mustard

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time40 minutes
Cooking Time30 minutes
DifficultyEasy

Ingredients

Serving amount

200 g

Baby potatoes

1 sprig

Fresh rosemary

½ piece

Onion

2 piece

Pork sausage with tomato & rosemary

(May be present Soy, Gluten, Egg, Mustard, Celery)

40 g

Honey-mustard dressing

(Contains Mustard)

½ piece

Carrot

1 piece

Yellow carrot

Not included in your delivery

¾ tablespoon

Olive oil

50 milliliters

Low sodium vegetable stock

to taste

Extra virgin olive oil

to taste

Salt and pepper

Nutrition Values

Energy (kJ)2831 kJ
Calories677 kcal
Fat37.3 g
Saturated Fat12.9 g
Carbohydrate56.4 g
Sugar6.3 g
Dietary Fiber17.7 g
Protein25.1 g
Salt1.7 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Bowl
Baking Sheet with Baking Paper
Oven Dish
Fryingpan with lid
Casserole with Lid

Cooking Steps

Voorbereiden
1
  • Verwarm de oven voor op 220 graden. Bereid de bouillon.
  • Snijd de krieltjes doormidden en eventuele grote krieltjes in kwarten. Snijd de ui in 8 partjes. Ris de naaldjes van de rozemarijn en hak grof.
  • Meng in een kom de krieltjes met de helft van de rozemarijn en 1/4 el olijfolie per persoon. Breng op smaak met peper en zout. Meng in een andere kom de ui met 1/4 el olijfolie per persoon. 
  • Verdeel de krieltjes over een bakplaat met bakpapier en bak in 35 - 40 minuten gaar. Schep de krieltjes halverwege om. Bak de ui de laatste 10 - 15 minuten mee.
Worstjes bakken
2
  • Verhit 1/4 el olijfolie per persoon in een koekenpan met deksel op middelhoog vuur.
  • Bak de worstjes in 2 - 3 minuten rondom bruin.
  • Dek vervolgens de pan af en bak 5 minuten op middelmatig vuur. Keer regelmatig om.
  • Leg de worstjes in een ovenschaal en giet de helft van de honing-mosterddressing over de worstjes. Zet de worstjes de laatste 5 minuten bij de krieltjes in de oven.
Wortels bakken
3
  • Halveer de wortels in de lengte en snijd in halve maantjes van 2 cm dik.
  • Voeg de wortels en de bouillon toe aan een hapjespan met deksel. 
  • Breng afgedekt aan de kook en kook de wortels, afgedekt, in 12 - 15 minuten zacht.
  • Haal het deksel van de hapjespan en stoof nog 3 - 5 minuten (zie Tip 1). Roer de overige rozemarijn en extra vierge olijfolie naar smaak erdoorheen (zie Tip 2). Breng op smaak met peper en zout. 

Tip 1: Is er nog kookvocht? Giet dan af in een vergiet en voeg de wortels daarna terug toe aan de hapjespan. 

Tip 2: Gebruik je liever roomboter dan olijfolie? Gebruik dan dezelfde hoeveelheid.

Serveren
4
  • Serveer de krieltjes, ui en wortels in diepe borden.
  • Verdeel de varkensworstjes over de borden.
  • Besprenkel met de overige honing-mosterddressing.

Weetje: Wortel zit boordevol vitamine A - goed voor de groei, de gezondheid van je huid, haar en nagels en een goede werking van je ogen en afweersysteem. Het zit bijvoorbeeld ook in boerenkool, spinazie, broccoli en ei.