Wist je dat rozemarijn afkomstig is uit de landen rond de Middellandse Zee? Van nature groeit de plant dicht bij de kust, vandaar dat zijn naam 'zeedauw' betekent. Onze caloriebewuste recepten bevatten meer dan 250 g groenten en minder dan 700 calorieën.
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
200 g
Baby potatoes
1 sprig
Fresh rosemary
½ piece
Red onion
2 piece
Pork sausage with sea salt & black pepper
½ tablespoon
Honey
3 piece
Garlic
200 g
Sweetheart cabbage & broccoli
to taste
Salt and pepper
1 tablespoon
[Plant-based] butter
½ tablespoon
Mustard
Verwarm de oven voor op 220 graden. Snijd de krieltjes doormidden en eventuele grote krieltjes in kwarten. Snijd de rode ui in 8 parten. Ris de naaldjes van de rozemarijn en hak grof. Meng de krieltjes in een kom met 1/4 el olijfolie per persoon en de helft van de rozemarijn. Breng op smaak met peper en zout. Meng in een andere kom de rode ui met 1/4 el olijfolie per persoon. Verdeel de krieltjes over een bakplaat met bakpapier en bak ze in 35 - 40 minuten gaar. Schep de krieltjes halverwege om en bak de rode ui de laatste 10 - 15 minuten mee op de bakplaat.
Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een koekenpan met deksel op middelhoog vuur. Bak de worstjes in 2 - 3 minuten rondom bruin. Verlaag het vuur en laat, afgedekt, nog 5 minuten bakken. Schep regelmatig om. Voeg de honing en mosterd toe aan de kom van de krieltjes. Klop met een garde tot een glad mengsel. Leg de worstjes in een ovenschaal en giet de helft van het honing-mosterdmengsel over de worstjes. Bewaar de koekenpan met bakvet. Zet de worstjes de laatste 5 minuten bij de krieltjes in de oven.
Pers de knoflook of snijd fijn. Zet de koekenpan van de worstjes terug op middelhoog vuur en voeg 1/2 el roomboter toe. Fruit de knoflook met de overige rozemarijn 1 minuut. Voeg de broccoli, spitskool en een snufje zout toe. Bak 2 minuten. Blus het geheel met 1 el water per persoon en laat, afgedekt, nog 2 - 3 minuten stoven tot de groenten beetgaar zijn.
Tip: Wist je dat spitskool en broccoli rijk zijn aan calcium, ijzer en vitamine C? Dat levert een hoop gezondheidsvoordelen op in één keer, zoals sterke botten en tanden en gezonde spieren.
Serveer de krieltjes en groenten in diepe borden. Verdeel de varkensworstjes over de borden. Besprenkel met de overige honing-mosterdmarinade.