Varkensworstjes in honing-mosterdmarinade
Varkensworstjes in honing-mosterdmarinade

Varkensworstjes in honing-mosterdmarinade

met rozemarijnkrieltjes, broccoli en spitskool

Wist je dat rozemarijn afkomstig is uit de landen rond de Middellandse Zee? Van nature groeit de plant dicht bij de kust, vandaar dat zijn naam 'zeedauw' betekent. Onze caloriebewuste recepten bevatten meer dan 250 g groenten en minder dan 700 calorieën.

Tags:
Family
Calorie Smart
Extra Veggies

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time40 minutes
Cooking Time30 minutes
DifficultyEasy

Ingredients

Serving amount

200 g

Baby potatoes

1 sprig

Fresh rosemary

½ piece

Red onion

2 piece

Pork sausage with sea salt & black pepper

½ tablespoon

Honey

3 piece

Garlic

200 g

Sweetheart cabbage & broccoli

Not included in your delivery

to taste

Salt and pepper

1 tablespoon

[Plant-based] butter

½ tablespoon

Mustard

Nutrition Values

Calories680 kcal
Energy (kJ)2847 kJ
Fat33 g
Saturated Fat15 g
Carbohydrate61 g
Sugar21 g
Dietary Fiber11.1 g
Protein29 g
Salt1 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Bowl
Baking Sheet with Baking Paper
Oven Dish
Whisk
Fryingpan with lid

Cooking Steps

Voorbereiden
1

Verwarm de oven voor op 220 graden. Snijd de krieltjes doormidden en eventuele grote krieltjes in kwarten. Snijd de rode ui in 8 parten. Ris de naaldjes van de rozemarijn en hak grof. Meng de krieltjes in een kom met 1/4 el olijfolie per persoon en de helft van de rozemarijn. Breng op smaak met peper en zout. Meng in een andere kom de rode ui met 1/4 el olijfolie per persoon. Verdeel de krieltjes over een bakplaat met bakpapier en bak ze in 35 - 40 minuten gaar. Schep de krieltjes halverwege om en bak de rode ui de laatste 10 - 15 minuten mee op de bakplaat.

Worstjes bakken
2

Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een koekenpan met deksel op middelhoog vuur. Bak de worstjes in 2 - 3 minuten rondom bruin. Verlaag het vuur en laat, afgedekt, nog 5 minuten bakken. Schep regelmatig om. Voeg de honing en mosterd toe aan de kom van de krieltjes. Klop met een garde tot een glad mengsel. Leg de worstjes in een ovenschaal en giet de helft van het honing-mosterdmengsel over de worstjes. Bewaar de koekenpan met bakvet. Zet de worstjes de laatste 5 minuten bij de krieltjes in de oven.

Groenten bakken
3

Pers de knoflook of snijd fijn. Zet de koekenpan van de worstjes terug op middelhoog vuur en voeg 1/2 el roomboter toe. Fruit de knoflook met de overige rozemarijn 1 minuut. Voeg de broccoli, spitskool en een snufje zout toe. Bak 2 minuten. Blus het geheel met 1 el water per persoon en laat, afgedekt, nog 2 - 3 minuten stoven tot de groenten beetgaar zijn.

Tip: Wist je dat spitskool en broccoli rijk zijn aan calcium, ijzer en vitamine C? Dat levert een hoop gezondheidsvoordelen op in één keer, zoals sterke botten en tanden en gezonde spieren.

Serveren
4

Serveer de krieltjes en groenten in diepe borden. Verdeel de varkensworstjes over de borden. Besprenkel met de overige honing-mosterdmarinade.