Varkensworstjes in honing-mosterdsaus
Varkensworstjes in honing-mosterdsaus

Varkensworstjes in honing-mosterdsaus

met rozemarijnkrieltjes en wortel

Wist je dat rozemarijn afkomstig is uit de landen rond de Middellandse Zee? Van nature groeit de plant dicht bij de kust, vandaar dat zijn naam 'zeedauw' betekent.

Tags:
Calorie Smart
Extra Veggies

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time40 minutes
Cooking Time30 minutes
DifficultyEasy

Ingredients

Serving amount

200 g

Baby potatoes

1 sprig

Fresh rosemary

½ piece

Onion

2 piece

Pork sausage with tomato & rosemary

(May be present Soy, Gluten, Egg, Mustard, Celery)

½ piece

Carrot

1 piece

Yellow carrot

Not included in your delivery

1 tablespoon

Olive oil

½ tablespoon

Mustard

50 milliliters

Low sodium vegetable stock

½ tablespoon

Honey [or plant-based alternative]

to taste

Extra virgin olive oil

to taste

Salt and pepper

Nutrition Values

Energy (kJ)2788 kJ
Calories666 kcal
Fat32.3 g
Saturated Fat8.4 g
Carbohydrate63.7 g
Sugar11.1 g
Dietary Fiber16.3 g
Protein25.1 g
Salt1.7 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Bowl
Baking Sheet with Baking Paper
Oven Dish
Whisk
Fryingpan with lid
Large Sautépan with Lid

Cooking Steps

Voorbereiden
1
  • Verwarm de oven voor op 220 graden. Bereid de bouillon.
  • Snijd de krieltjes doormidden en eventuele grote krieltjes in kwarten. Snijd de ui in 8 partjes. Ris de naaldjes van de rozemarijn en hak grof.
  • Meng in een kom de krieltjes met de helft van de rozemarijn en 1/4 el olijfolie per persoon. Breng op smaak met peper en zout. Meng in een andere kom de ui met 1/4 el olijfolie per persoon. 
  • Verdeel de krieltjes over een bakplaat met bakpapier en bak in 35 - 40 minuten gaar. Schep de krieltjes halverwege om. Bak de ui de laatste 10 - 15 minuten mee op de bakplaat.
Worstjes bakken
2
  • Verhit 1/4 el olijfolie per persoon in een koekenpan met deksel op middelhoog vuur.
  • Bak de worstjes in 2 - 3 minuten rondom bruin. Verlaag het vuur en laat, afgedekt, nog 5 minuten bakken. Schep regelmatig om.
  • Voeg de honing en mosterd toe aan de kom van de krieltjes. Klop met een garde tot een glad mengsel.
  • Leg de worstjes in een ovenschaal en giet de helft van het honing-mosterdmengsel over de worstjes. Zet de worstjes de laatste 5 minuten bij de krieltjes in de oven.
Wortels bakken
3
  • Halveer de wortels in de lengte en snijd schuin in stukjes van 2 cm dik.
  • Voeg de de wortels en de groentebouillon toe aan een hapjespan met deksel. 
  • Breng aan de kook en kook de wortels, afgedekt, in 12 - 15 minuten zacht. 
  • Haal het deksel van de hapjespan en kook nog 3 - 5 minuten (zie Tip 1). Roer de overige rozemarijn en extra vierge olijfolie naar smaak erdoorheen (zie Tip 2). Breng op smaak met peper en zout. 

Tip 1: Is er na het koken nog kookvocht over? Giet de wortels dan af in een vergiet en voeg ze daarna terug toe aan de hapjespan. 

Tip 2: Gebruik je liever roomboter dan olijfolie? Gebruik dan dezelfde hoeveelheid.

Serveren
4
  • Serveer de krieltjes, ui en wortel in diepe borden.
  • Verdeel de varkensworstjes over de borden. 
  • Besprenkel met de overige honing-mosterdsaus.

Weetje: Wortel zit boordevol vitamine A - goed voor de groei, de gezondheid van je huid, haar en nagels en een goede werking van je ogen en afweersysteem. Het zit bijvoorbeeld ook in boerenkool, spinazie, broccoli en ei.