Vegan bao buns gevuld met aubergine en champignons
Vegan bao buns gevuld met aubergine en champignons

Vegan bao buns gevuld met aubergine en champignons

met cashewnootjes en een frisse komkommersalade

Heb je een bamboe stoommandje of stoompan in huis? Verwarm de bao buns dan hierin. Gebruik kleine velletjes bakpapier zodat de bao's niet aan elkaar plakken.

Tags:
Plant-Based
Allergens:
Sesame
Soy
Wheat

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time35 minutes
Cooking Time35 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

125 g

Mushrooms

½ piece

Eggplant

½ piece

Onion

1 piece

Garlic

2 piece

Bao buns

⅓ piece

[Persian] cucumber

½ sachet(s)

Gomashio

(Contains Sesame)

10 g

Fresh flat leaf parsley & mint

10 milliliters

Soy sauce

(Contains Soy, Wheat)

20 g

Ginger stir-fry sauce

(Contains Wheat, Sesame, Soy)

5 g

Chopped cashews

½ sachet(s)

Sweet chili sauce

Not included in your delivery

½ tablespoon

Extra virgin olive oil

½ tablespoon

Sunflower oil

½ teaspoon

Sugar

to taste

Salt and pepper

½ tablespoon

White balsamic vinegar

Nutrition Values

Calories549 kcal
Energy (kJ)2296 kJ
Fat21 g
Saturated Fat3 g
Carbohydrate73 g
Sugar23 g
Dietary Fiber8.4 g
Protein15 g
Salt4 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Tall-Sided Pan
Aluminum Foil
Salad Bowl

Cooking Steps

Voorbereiden
1

Verwarm de oven voor op 180 graden. Snijd de champignons in plakken. Snijd de aubergine in kleine blokjes van maximaal 1 bij 1 cm. Snipper de ui. Pers de knoflook of snijd fijn.

Groenten bakken
2

Verhit 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een grote koekenpan op middelhoog vuur. Fruit de ui en knoflook 2 - 3 minuten. Voeg de aubergine, champignons, peper en zout toe en roerbak 8 - 10 minuten.

Bao buns stomen
3

Snijd de bao buns voorzichtig open en maak de binnen- en buitenkant een klein beetje vochtig met water. Pak de bao buns losjes in met aluminiumfolie. Zorg ervoor dat het aluminiumfolie niet te strak om de broodjes zit zodat ze niet teveel gaan plakken. Stoom de ingepakte bao buns 6 - 8 minuten in de oven.

Tip: Heb je een stoommandje in huis? Stoom de bao buns dan 6 - 8 minuten in het stoommandje.

Salade maken
4

Maak in een saladekom een dressing van per persoon: 1/2 el extra vierge olijfolie, 1/2 el witte balsamicoazijn, peper en zout. Snijd de komkommer in blokjes. Snijd de verse bladpeterselie en munt fijn en voeg samen met de komkommer en gomasio toe aan de saladekom. Schep goed om en zet apart.

Vulling afmaken
5

Blus de aubergine en champignons af met 1 el water per persoon en de sojasaus. Voeg de woksaus met gember toe en 1/2 tl suiker per persoon. Bak het geheel nog 1 minuut en serveer direct.

Tip: Let jij op je zoutinname? Voeg dan de helft van de sojasaus toe. Wie wil kan na het serveren eventueel naar smaak meer toevoegen.

Serveren
6

Vul de bao buns met de saus van aubergine en champignons. Garneer met de cashewstukjes en de zoet-pittige chilisaus. Serveer de komkommersalade ernaast.