Vegan burger met Amerikaanse fritesaus
Vegan burger met Amerikaanse fritesaus

Vegan burger met Amerikaanse fritesaus

en een frisse salade

Tags:
Plant-based
Allergens:
Wheat
Barley
Oats
Rye
Soy
Mustard

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time40 minutes
Cooking Time25 minutes
DifficultyHard

Ingredients

Serving amount

200 g

Potatoes

1 piece

Vegan burger

(Contains Wheat, Barley May be present Mustard, Soy)

½ piece

Onion

½ piece

Carrot

1 piece

Tomato

30 g

Arugula & lamb's lettuce

1 piece

Brown Pistolet

(Contains Barley, Oats, Rye, Soy, Wheat May be present Egg, Gluten, Milk, Mustard, Tree nuts, Sesame)

25 g

Mustard-herb mayo

(Contains Mustard)

Not included in your delivery

1 teaspoon

Balsamic vinegar

1.75 tablespoon

Olive oil

½ tablespoon

Extra virgin olive oil

to taste

Salt and pepper

Nutrition Values

Energy (kJ)3739 kJ
Calories894 kcal
Fat45.2 g
Saturated Fat5.8 g
Carbohydrate78.1 g
Sugar11.8 g
Dietary Fiber18.9 g
Protein34 g
Salt2.2 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Baking Sheet with Baking Paper
Tall-Sided Pan
Salad Bowl

Cooking Steps

Snijden
1

Verwarm de oven voor op 210 graden. Schil de aardappelen of was ze grondig en snijd er frieten van maximum 1 cm breed van. Meng ze op een bakplaat met bakpapier met 1 el olijfolie per persoon, peper en zout. Bak 30 – 35 minuten in het midden van de oven. Schep halverwege om. Bak de pistolet de laatste 4 - 5 minuten mee in de oven (zie Tip).

Tip: Deze maaltijd is calorierijk. Let jij op je calorie-inname? Serveer dan het broodje burger zonder de aardappelen. Deze kun je op een andere dag deze week verwerken in een soep, salade of ander gerecht.

Ui karameliseren
2

Snijd de ui in halve ringen. Verhit een koekenpan zonder bakvet op middelhoog vuur. Bak de uienringen met een snuf zout in de koekenpan 6 - 8 minuten, of tot ze donker kleuren (zie Tip). Voeg 1/4 el olijfolie per persoon toe, verlaag het vuur en bak de uienringen in 3 - 4 minuten zacht. Roer regelmatig door. Blus vlak voor serveren af met 1 el water per persoon.

Tip: Gaat het bakken van de uienringen te hard? Dek de pan dan na het toevoegen van de olijfolie af met een deksel. Houd je van zoet? Voeg dan een klein beetje suiker toe aan de uien.

3

Rasp de wortel met een grove rasp. Snijd de tomaat in partjes. Voeg de wortel, tomaat en gemengde sla toe aan een saladekom. Houd een beetje sla apart voor op de burger.

Vegan burger bakken
4

Verhit ondertussen 1/2 el olijfolie per persoon in een andere koekenpan op middelhoog vuur. Bak de burger 3 - 4 minuten per kant, tot ze goudbruin zijn. 

5

Meng vlak voor serveren per persoon: 1/2 el extra vierge olijfolie, 1 tl zwarte balsamicoazijn door de salade in de saladekom en breng op smaak met peper en zout.

Serveren
6

Snijd het volkoren puntje open, smeer er wat Amerikaanse fritesaus op en beleg met de apart gehouden sla en de burger. Leg de gekarameliseerde ui op de burger. Leg de burgers op de borden en verdeel de ovenfrieten en salade ernaast. Serveer met de overige Amerikaanse fritesaus.

Weetje: De ui is een onderschatte supergroente! Hij is niet alleen rijk aan vezels en B-vitaminen, maar zit ook bomvol antioxidanten en vitamine C.