Vegan kipburger met peterseliekrieltjes
Vegan kipburger met peterseliekrieltjes

Vegan kipburger met peterseliekrieltjes

met kappertjes en tomaat-komkommersalade

Nieuw ingrediënt in je box! Met deze burger van De Vegetarische Slager geniet van je van de malse textuur en lekkere smaak van traditionele kip, maar dan volledig plantaardig.

Tags:
Calorie Smart
Plant-based
Allergens:
Celery
Soy
Wheat
Oats

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time30 minutes
Cooking Time20 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

200 g

Baby potatoes

⅓ piece

[Persian] cucumber

1 piece

Tomato

¼ piece

Onion

5 g

Fresh curly parsley

(May be present Celery)

½ piece

Garlic

⅓ piece

Lemon

10 g

Capers

1 piece

Happy go Clucky from the Vegetarian Butcher

(Contains Celery, Soy, Wheat, Oats May be present Mustard, Sesame, Gluten)

Not included in your delivery

½ tablespoon

Extra virgin olive oil

1.5 tablespoon

[Plant-based] butter

1 teaspoon

Sugar

1 teaspoon

Mustard

to taste

[Plant-based] mayonnaise

to taste

Salt and pepper

Nutrition Values

Energy (kJ)2918 kJ
Calories697 kcal
Fat40.1 g
Saturated Fat14.2 g
Carbohydrate64.6 g
Sugar13 g
Dietary Fiber15.3 g
Protein15.5 g
Salt1.8 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Pan
Large Salad Bowl
Tall-Sided Pan

Cooking Steps

Krieltjes koken
1

Breng ruim water aan de kook in een pan voor de krieltjes. Was de krieltjes en halveer eventuele grote krieltjes. Kook de krieltjes in 12 - 15 minuten gaar. Giet daarna af en laat uitstomen.

Snijden
2

Snijd ondertussen de komkommer in dunne halve maantjes. Snijd de tomaat in partjes. Snijd de ui in dunne halve ringen. Snijd de peterselie fijn. Pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de helft van de citroen in partjes en pers de andere helft uit.

Salade maken
3

Meng in een grote saladekom per persoon: 1/2 el citroensap, 1/2 el extra vierge olijfolie, 1 tl suiker en 1 tl mosterd. Breng op smaak met peper en zout. Voeg de komkommer, tomaat en ui toe en meng met de dressing.

Burger bakken
4

Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de burger 8 - 10 minuten, of tot de burger gaar is. Haal uit de pan en bewaar apart. 

Krieltjes bakken
5

Verhit 1 el roomboter per persoon in dezelfde koekenpan op middelhoog vuur en fruit de knoflook 1 - 2 minuten. Voeg de kappertjes en de helft van de krulpeterselie toe. Blus af met 1 tl citroensap per persoon. Voeg de krieltjes toe, schep goed om en bak nog 1 - 2 minuten. 

Serveren
6

Schep de peterseliekrieltjes op de borden en serveer met de burger. Verdeel de tomaat-komkommersalade over de borden en garneer de salade met de overige peterselie. Serveer met de mayonaise en 1 citroenpartje per persoon. 

Weetje: Wist je dat peterselie zeer rijk is aan ijzer? Het bevat per gram wel 3 keer zoveel ijzer als biefstuk! Het relatief kleine beetje peterselie in dit recept draagt daardoor al bij aan een gezonde ijzerinname.