Vegan nuggets met bietensalade en aardappelpartjes
Vegan nuggets met bietensalade en aardappelpartjes

Vegan nuggets met bietensalade en aardappelpartjes

met gebakken appel en uienchutney

Je bereidt dit gerecht met vegan nuggets. Ze hebben evenveel smaak en bite als de variant van vlees, maar ze zijn 100% plantaardig!

Tags:
Family
Plant-based
Allergens:
Wheat
Barley
Soy

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time25 minutes
Cooking Time25 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

½ piece

Onion

5 piece

Vegan nuggets

(Contains Wheat, Barley, Soy May be present Mustard)

125 g

Pre-cooked beetroot

½ piece

Apple

20 g

Onion chutney

20 g

Arugula & lamb's lettuce

200 g

Potato wedges

Not included in your delivery

½ teaspoon

Sugar

½ tablespoon

Sunflower oil

1 teaspoon

Mustard

½ tablespoon

White wine vinegar

1 teaspoon

Extra virgin olive oil

1 tablespoon

[Plant-based] butter

1 tablespoon

[Plant-based] mayonnaise

to taste

Salt and pepper

Nutrition Values

Energy (kJ)3559 kJ
Calories851 kcal
Fat45.1 g
Saturated Fat11.8 g
Carbohydrate86.7 g
Sugar29.5 g
Dietary Fiber18.1 g
Protein15.3 g
Salt2 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Bowl
Baking Sheet with Baking Paper
Fryingpan with lid
Tall-Sided Pan
Salad Bowl

Cooking Steps

Voorbereiden
1
  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Meng in een kom de aardappelpartjes met 1/2 el zonnebloemolie per persoon, peper en zout.
  • Rooster de aardappelpartjes 20 - 22 minuten in de oven, of tot goudbruin. Schep halverwege om.
  • Snijd de ui in halve ringen.
Ui bakken
2
  • Verhit 1/3 van de roomboter in een koekenpan met deksel op middelhoog vuur. Bak de ui in 2 - 3 minuten glazig.
  • Dek de pan af en bak nog 2 - 3 minuten op middelmatig vuur, of tot de ui zacht is.
  • Blus de ui af met de chutney.
  • Laat het geheel 1 minuut al roerend inkoken.
Nuggets en appel bakken
3
  • Verhit opnieuw 1/3 van de (plantaardige) roomboter in een andere koekenpan op middelhoog vuur. Bak de vegan nuggets 2 - 3 minuten per kant. Haal uit de pan en bewaar apart.
  • Weeg 125 g voorgekookte rode biet per persoon af en snijd in blokjes van 2 cm.
  • Verwijder het klokhuis van de appel en snijd in partjes.
  • Verhit daarna de overige roomboter in dezelfde koekenpan en bak de appelpartjes 1 - 2 minuten per kant (zie Tip).

Tip: Bak de appel niet te lang en gebruik voldoende (plantaardige) roomboter zodat de appel niet aan de pan blijft plakken.

Serveren
4
  • Meng in een saladekom de mosterd, suiker, wittewijnazijn, extra vierge olijfolie, peper en zout tot een dressing.
  • Voeg de gemengde sla en de rode biet toe aan de saladekom, meng goed en breng eventueel verder op smaak met peper en zout.
  • Verdeel de salade, aardappelpartjes en nuggets over de borden. Schep de ui bij de nuggets. Garneer de salade met de appel. Serveer met de mayonaise.