Nieuw ingrediënt in je box! Met deze burger van De Vegetarische Slager geniet van je van de malse textuur en lekkere smaak van traditionele kip, maar dan volledig plantaardig.
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
200 g
Baby potatoes
⅓ piece
[Persian] cucumber
1 piece
Tomato
¼ piece
Onion
5 g
Fresh curly parsley
(May be present Celery)
½ piece
Garlic
⅓ piece
Lemon
10 g
Capers
1 piece
Happy go Clucky from the Vegetarian Butcher
(Contains Celery, Soy, Wheat, Oats May be present Mustard, Sesame, Gluten)
½ tablespoon
Extra virgin olive oil
1.5 tablespoon
[Plant-based] butter
1 teaspoon
Sugar
1 teaspoon
Mustard
to taste
[Plant-based] mayonnaise
to taste
Salt and pepper
Breng ruim water aan de kook in een pan voor de krieltjes. Was de krieltjes en snijd eventuele grote krieltjes in de lengte doormidden. Kook de krieltjes in 12 - 15 minuten gaar. Giet daarna af en laat uitstomen.
Snijd ondertussen de komkommer in dunne halve maantjes. Snijd de tomaat in partjes. Snijd de ui in dunne halve ringen. Snijd de krulpeterselie fijn. Pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de helft van de citroen in partjes en pers de andere helft uit.
Meng in een grote saladekom per persoon: 1/2 el citroensap, 1/2 el extra vierge olijfolie, 1 tl suiker, 1 tl mosterd, peper en zout tot een dressing. Voeg de komkommer, tomaat en ui toe en meng goed.
Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de burger 8 - 10 minuten, of tot ze krokant zijn. Haal uit de koekenpan en bewaar apart.
Verhit 1 el roomboter per persoon in dezelfde koekenpan op middelhoog vuur. Fruit de knoflook 1 - 2 minuten. Voeg daarna de kappertjes en de helft van de krulpeterselie toe. Blus af met 1 tl citroensap per persoon. Voeg de krieltjes toe, schep goed om en bak nog 1 - 2 minuten.
Schep de peterseliekrieltjes en de burger op de borden. Verdeel de tomaat-komkommersalade over de borden en garneer de salade met de overige peterselie. Serveer met de mayonaise en 1 citroenpartje per persoon.
Weetje: Wist je dat peterselie zeer rijk is aan ijzer? Het bevat per gram wel 3 keer zoveel ijzer als biefstuk! Het relatief kleine beetje peterselie in dit recept draagt daardoor al bij aan een gezonde ijzerinname.