Vegan pasta e fagioli
Vegan pasta e fagioli

Vegan pasta e fagioli

in cherrytomatensaus met cannellinibonen en focaccia

Rigatoni - de naam van deze pastasoort komt van het Italiaanse woord rigato, dat gestreept betekent.

Tags:
Plant-Based
Allergens:
Celery
Soy
Wheat

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time35 minutes
Cooking Time25 minutes
DifficultyEasy

Ingredients

Serving amount

150 g

Pre-cut carrot & onion

5 g

Fresh celery leaves

(Contains Celery)

3 piece

Garlic

½ can

Tinned cherry tomatoes

½ sachet(s)

Italian seasoning

1 piece

Bay leaf

15 g

White miso paste

(Contains Soy, Wheat)

75 g

Rigatoni

⅓ pack

Cannellini beans

1 piece

Focaccia with sundried tomato

4 milliliters

Rosemary-infused olive oil

Not included in your delivery

½ tablespoon

Olive oil

1 teaspoon

Balsamic vinegar

to taste

Salt and pepper

150 milliliters

Water

Nutrition Values

Calories818 kcal
Energy (kJ)3422 kJ
Fat15 g
Saturated Fat3 g
Carbohydrate133 g
Sugar21 g
Dietary Fiber15.6 g
Protein29 g
Salt3 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Large Sautépan with Lid
Oven rack lined with baking paper

Cooking Steps

Ui en wortel fruiten
1

Verhit in een grote hapjespan met deksel 1/2 el olijfolie per persoon op middelhoog vuur. Voeg de mix van ui en wortel toe en roerbak 5 - 6 minuten.

Tip: Wist je dat ui een bron van vitamine C is? Deze vitamine helpt het lichaam om, onder andere, ijzer beter uit voeding op te nemen.

Snijden
2

Verwarm de oven voor op 180 graden. Snijd intussen de verse bladselderij (inclusief takjes) grof. Pers of snijd de knoflook fijn.

Tomatensaus indikken
3

Voeg de cherrytomaten in blik, de verse bladselderij, de knoflook, de Italiaanse kruiden, het laurierblad en per persoon: 1 tl zwarte balsamicoazijn en 1/2 el witte miso toe aan de wortel en ui. Breng al roerend aan de kook en laat, zonder deksel, 3 - 4 minuten indikken.

Rigatoni koken
4

Voeg 200 ml water per persoon toe aan de hapjespan en meng goed. Weeg dan de juiste hoeveelheid rigatoni af en voeg samen met de cannellinibonen toe aan de hapjespan. Laat, afgedekt, 15 - 18 minuten koken in de saus. Roer af en toe over de bodem van de pan zodat de pasta niet gaat aanbakken. Breng op smaak met peper en zout.

Tip: Dit recept smaakt extra lekker als de pasta nog een bite heeft (al dente). Houd de tijd dus goed in de gaten of zet een kookwekkertje.

Focaccia afbakken
5

Leg de focaccia op een ovenrooster met bakpapier en bak in 6 - 8 minuten goudbruin in de oven.

Serveren
6

Verdeel de pasta over de borden en besprenkel naar smaak met de olijfolie met rozemarijn. Serveer met de focaccia.