Vegan schnitzelreepjes met zoete Aziatische saus
Vegan schnitzelreepjes met zoete Aziatische saus

Vegan schnitzelreepjes met zoete Aziatische saus

met knoflook-gemberrijst, zoetzure rauwkost en gomasio

Basmatirijst komt oorspronkelijk uit het noorden van India en wordt daar al eeuwenlang gekoesterd om zijn unieke smaak en aroma. Een perfecte toets aan dit recept!

Tags:
Plant-based
Allergens:
Sesame
Soy
Wheat
Barley

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time25 minutes
Cooking Time20 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

1 piece

Carrot

100 g

Chopped sweetheart cabbage

75 g

Basmati rice

½ bunch

Scallions

¼ sachet(s)

Gomashio

(Contains Sesame)

1 sachet(s)

East Asian-style sauce

(Contains Soy, Wheat)

1 piece

Vegan schnitzel

(Contains Wheat, Barley, Soy May be present Mustard)

1 piece

Garlic

5 g

Ginger paste

Not included in your delivery

¼ piece

Low sodium vegetable stock cube

180 milliliters

Water

½ tablespoon

Sugar

½ tablespoon

Sunflower oil

1 tablespoon

White wine vinegar

½ tablespoon

Olive oil

1.5 tablespoon

[Plant-based] mayonnaise

to taste

Salt and pepper

Nutrition Values

Energy (kJ)3870 kJ
Calories925 kcal
Fat42.1 g
Saturated Fat5.3 g
Carbohydrate109 g
Sugar30.4 g
Dietary Fiber13.2 g
Protein20.8 g
Salt4.1 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Bowl
Grater
Pan with Lid
Tall-Sided Pan
Saucepan

Cooking Steps

Voorbereiden
1
  • Breng 180 ml water per persoon aan de kook in een waterkoker.
  • Pers de knoflook of snijd fijn.
  • Snijd de bosui in fijne ringen en bewaar het witte en het groene gedeelte apart van elkaar. Rasp de wortel met een grove rasp.
  • Meng in een kom per persoon: 1/2 el suiker, 1 el wittewijnazijn, peper en zout. Voeg de geraspte wortel en gesneden spitskool toe en schep goed om (zie Tip). Bewaar in de koelkast tot serveren.

Tip: Snijd de voorgesneden spitskool eventueel nog fijner voor je hem aan de kom toevoegt.

Koken
2
  • Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een pan met deksel op middelhoog vuur.
  • Voeg de knoflook, het witte gedeelte van de bosui en de gemberpuree toe en bak 1 - 2 minuten.
  • Voeg de basmatirijst en 180 ml heet water per persoon toe. Verkruimel het groentebouillonblokje boven de pan en breng aan de kook. Zet dan het vuur lager en kook de rijst, afgedekt, 10 minuten. 
  • Haal de pan van het vuur en laat afgedekt staan tot serveren.
Schnitzel bakken
3
  • Verhit 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de schnitzel 3 minuten per kant.
  • Haal de schnitzel uit de pan en snijd in reepjes.
  • Maak in een kom een dressing van de zoete Aziatische saus met de mayonaise en 1 tl water per persoon. 
Serveren
4
  • Verdeel de knoflook-gemberrijst over de borden.
  • Verdeel de schnitzelreepjes over de rijst en garneer met de dressing en de gomasio. Garneer met het groene gedeelte van de bosui.
  • Serveer met de zoetzure rauwkost.

Weetje: Wist je dat spitskool rijk is aan calcium, ijzer en vitamine C? Dat levert een hoop gezondheidsvoordelen op in één keer - zoals sterke botten, tanden en gezonde spieren door de calciumboost.