Vegan schnitzelreepjes met zoete Aziatische saus
Vegan schnitzelreepjes met zoete Aziatische saus

Vegan schnitzelreepjes met zoete Aziatische saus

met knoflook-gemberrijst, zoetzure rauwkost en gomasio

Spitskool, een voedzame koolsoort, is rijk aan vitamine C, K en vezels. Met zijn milde smaak is spitskool veelzijdig in de keuken en ideaal voor een gebalanceerd dieet!

Tags:
Plant-based
Allergens:
Sesame
Soy
Wheat
Barley
Gluten

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time20 minutes
Cooking Time20 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

½ piece

Carrot

100 g

Chopped sweetheart cabbage

75 g

Basmati rice

½ bunch

Scallions

¼ sachet(s)

Gomashio

(Contains Sesame)

1 sachet(s)

East Asian-style sauce

(Contains Soy, Wheat)

1 piece

Vegan schnitzel

(Contains Soy, Wheat, Barley, Gluten May be present Mustard)

1 piece

Garlic

5 g

Ginger paste

Not included in your delivery

180 milliliters

Boiled water

¼ piece

Low sodium vegetable stock cube

½ tablespoon

Sugar

½ tablespoon

Sunflower oil

1 tablespoon

White wine vinegar

½ tablespoon

Olive oil

1.5 tablespoon

[Plant-based] mayonnaise

to taste

Salt and pepper

Nutrition Values

Energy (kJ)3875 kJ
Calories926 kcal
Fat42.8 g
Saturated Fat5.5 g
Carbohydrate108.2 g
Sugar28.7 g
Dietary Fiber15.4 g
Protein21.2 g
Salt3.6 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Bowl
Grater
Pan with Lid
Tall-Sided Pan
Small Bowl

Cooking Steps

Voorbereiden
1
  • Breng de aangegeven hoeveelheid water aan de kook in een pan met deksel voor de rijst.
  • Pers de knoflook of snijd fijn.
  • Snijd de bosui in fijne ringen en bewaar het witte en het groene gedeelte apart van elkaar. Rasp de wortel met een grove rasp.
  • Meng in een kom per persoon: 1/2 el suiker, 1 el wittewijnazijn, peper en zout. Voeg de geraspte wortel en gesneden spitskool toe en schep goed om (zie Tip). Bewaar in de koelkast tot serveren.

Tip 2: Snijd de voorgesneden spitskool eventueel nog fijner voor je hem aan de kom toevoegt.

Koken
2
  • Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een andere pan met deksel op middelhoog vuur.
  • Voeg de knoflook, het witte gedeelte van de bosui en de gemberpuree toe en bak 1 - 2 minuten.
  • Voeg de basmatirijst en het kokende water toe. Verkruimel de helft van de benodigde hoeveelheid groentebouillonblokje boven de pan en breng aan de kook. Zet dan het vuur lager en kook de rijst, afgedekt, 10 minuten. 
  • Haal de pan van het vuur en laat afgedekt staan tot serveren.
Saus bereiden
3
  • Verhit 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de schnitzel 3 minuten per kant. Haal de schnitzel uit de pan en snijd in reepjes.
  • Meng ondertussen in een kom de mayonaise met de zoete Aziatische saus en 1 tl water per persoon.
Serveren
4
  • Verdeel de knoflook-gemberrijst over de borden.
  • Verdeel de schnitzelreepjes over de rijst en garneer met de saus en de gomasio.
  • Garneer met het groene gedeelte van de bosui.
  • Serveer met de zoetzure rauwkost.