Vegastoof met savooiekool
Vegastoof met savooiekool

Vegastoof met savooiekool

Savooiekool kent diverse bereidingen: je kunt het koken, roerbakken of wokken, stoven, stomen en er soep van maken. In dit gerecht stoven we de savooiekool langere tijd op laag vuur, waardoor de ingrediënten langzaam garen. De smaken komen zo optimaal naar voren.

Allergens:
Gluten
Mustard
Milk

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time35 minutes
Cooking Time
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

1 unit

Ui

1 unit

Knoflookteen

½ unit

Venkel

100 g

Vastkokende aardappelen

45 g

Parelgerst

(Contains Gluten)

1 teaspoon

Gedroogde rozemarijn

1 teaspoon

Geel mosterdzaad

(Contains Mustard)

25 g

Cranberry-rozijnmix

1 unit

Laurierblad

150 g

Savooiekool, gesneden

4 pinch

Verse bieslook

(May be present Celery)

2 tablespoon

Crème fraîche

(Contains Milk)

Not included in your delivery

250 milliliters

Groentebouillon

1 tablespoon

Roomboter

(Contains Milk)

to taste

Peper en zout

Nutrition Values

Energy (kJ)2515 kJ
Calories601 kcal
Fat22 g
Saturated Fat17.7 g
Carbohydrate85 g
Sugar30 g
Dietary Fiber18 g
Protein14 g
Salt2.4 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Cooking Steps

Snijd de venkel in kwarten, verwijder de harde kern en snijd de venkel in repen.
1

Kook 225 ml water per persoon in een pan met deksel voor de parelgerst en aardappelen. Snipper de ui en snijd of pers de knoflook fijn. Snijd de venkel in kwarten, verwijder de harde kern en snijd de venkel in repen.

Was of schil de aardappelen en snijd in blokjes van 1 cm.
2

Was of schil de aardappelen (lady christl) en snijd in blokjes van 1 cm. Voeg de parelgerst toe aan de pan met deksel en kook, afgedekt, 25 minuten. Kook de laatste 10 - 12 minuten de aardappelen mee. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen.

Bak de ui, knoflook, venkel, rozemarijn en het mosterdzaad.
3

Verhit ondertussen de roomboter in een wok of hapjespan met deksel en bak de ui, knoflook, venkel, rozemarijn en het mosterdzaad gedurende 3 minuten op middellaag vuur.

Voeg de savooiekool, eventueel in delen, toe.
4

Voeg de bouillon, de cranberry-rozijnenmix en het laurierblad toe. Voeg de savooiekool, eventueel in delen, toe. Kook vervolgens, afgedekt, 15 minuten op middellaag vuur. Schep regelmatig om, zodat de savooiekool kan slinken. Breng op smaak met peper en zout.

Snijd of knip de bieslook fijn.
5

Snijd of knip ondertussen de bieslook fijn.

Garneer met de bieslook.
6

Haal voor serveren het laurierblad uit de stoof. Serveer de stoof met de crème fraîche en garneer met de bieslook.