Vegetarisch broodje visstick met ravigotesaus
Vegetarisch broodje visstick met ravigotesaus

Vegetarisch broodje visstick met ravigotesaus

met frieten van pastinaak en aardappel

In plaats van een broodje hamburger, serveer je vandaag een broodje visstick! De vissticks zijn veganistisch en bestaan dus voor 100% uit plantaardige ingrediënten.

Tags:
Veggie
Family
Allergens:
Wheat
Mustard
Egg

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time35 minutes
Cooking Time30 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

125 g

Skin-on fries

100 g

Parsnip

3 piece

Vegan fish fingers

(Contains Wheat May be present Mustard, Soy, Gluten)

1 piece

Carrot bun

40 g

Ravigote sauce

(Contains Mustard, Egg)

1 piece

Little gem

Not included in your delivery

1 tablespoon

[Plant-based] mayonnaise

to taste

Salt and pepper

1 tablespoon

Olive oil

½ tablespoon

Extra virgin olive oil

½ teaspoon

Mustard

Nutrition Values

Calories992 kcal
Energy (kJ)4151 kJ
Fat56.6 g
Saturated Fat6.3 g
Carbohydrate97.4 g
Sugar14.4 g
Dietary Fiber17.4 g
Protein20.3 g
Salt2.2 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Bowl
Baking Sheet with Baking Paper
Salad Bowl
Tall-Sided Pan

Cooking Steps

Voorbereiden
1

Verwarm de oven voor op 220 graden. Was of schil de pastinaak en snijd in frieten van dezelfde grootte als de dikke frieten. Meng in een kom de pastinaak en frieten met 1/2 el olijfolie per persoon, peper en zout. Verdeel de pastinaak en frieten over een bakplaat met bakpapier. Bak 25 - 30 minuten in de oven, of tot ze goudbruin zijn. Schep halverwege om.

Sla scheuren
2

Pluk een paar bladen per persoon van de little gem om later op het broodje te gebruiken. Snijd de overige little gem grof.

Dressing maken
3

Meng in een saladekom per persoon: 1/2 tl mosterd, 1/2 el extra vierge olijfolie en 1/2 tl ravigotesaus. Breng op smaak met peper en zout. Meng de grofgesneden little gem met de dressing.

Bakken
4

Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de vegan vissticks in 4 - 7 minuten aan beide kanten goudbruin. Bak de wortelbroodjes 4 - 6 minuten mee in de oven. Snijd ze vervolgens open.

Broodjes beleggen
5

Leg de wortelbroodjes open en leg er de achtergehouden slablaadjes op. Verdeel vervolgens de helft van de ravigotesaus over de blaadjes sla en smeer de overige ravigotesaus op de bovenste helft van de broodjes (zie Tip). Verdeel tot slot de vegan vissticks over de broodjes.

Tip: Deze maaltijd is calorierijk. Let jij op je calorie-inname? Gebruik dan de helft van de ravigotesaus. De overige saus kan je op een andere dag gebruiken.

Serveren
6

Verdeel de broodjes over de borden. Leg de salade, frieten en pastinaak ernaast. Serveer met de mayonaise.

Weetje: Wist je dat 100 gram pastinaak bijna 20% van de ADH vezels bevat? Vezels houden je darmen gezond en dat heeft veel gezondheidsvoordelen. Zo neem je voedingsstoffen beter op uit je eten en zorg je voor een sterke weerstand.