Skip to main content
Broodje vegetarische visburger met ravigotesaus

Broodje vegetarische visburger met ravigotesaus

met frieten van gele wortel en aardappel

4.2
(72)

In plaats van een broodje hamburger, serveer je vandaag een broodje visburger! De visburger is veganistisch en bestaat dus voor 100% uit plantaardige ingrediënten.

Tags:
Veggie
Family
Allergens:
Tarwe
Sesamzaad
Soja
Mosterd
Ei
Gluten

The quantities provided above are averages only.

Produced in a facility that processes eggs, milk, fish, peanuts, sesame, shellfish, soy, tree nuts, and wheat.

Total35 minutes
Cooking Time30 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

125 g

Skin-on fries

1 piece

Carrot bun

(Contains: Tarwe, Sesamzaad, Soja May be present: Noten, Selderij, Ei, Gluten, Lupine, Melk (inclusief lactose), Mosterd)

40 g

Ravigote sauce

(Contains: Mosterd, Ei)

1 piece

Little gem

½ piece

Yellow carrot

1 piece

Plant-based fish burger

(Contains: Tarwe, Soja, Gluten)

Not included in your delivery

1.5 tablespoon

Olive oil

1 tablespoon

Extra virgin olive oil

½ teaspoon

Mustard

1 teaspoon

White wine vinegar

to taste

[Plant-based] mayonnaise

to taste

Salt and pepper

Nutrition Values

Energy (kJ)3913 kJ
Calories935 kcal
Fat58.1 g
Saturated Fat7.4 g
Carbohydrate82 g
Sugar9.2 g
Dietary Fiber13.7 g
Protein19.3 g
Salt1.9 g
Potassium240 mg
Calcium40 mg
Iron0.6 mg
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Bowl
Baking Sheet with Baking Paper
Salad Bowl
Tall-Sided Pan

Cooking Steps

Voorbereiden
1
  • Verwarm de oven voor op 220 graden.
  • Was of schil de wortel en snijd in frieten van dezelfde grootte als de dikke frieten.
  • Meng in een kom de wortel en frieten met 1/2 el olijfolie per persoon, peper en zout.
  • Verdeel de wortel en frieten over een bakplaat met bakpapier.
  • Bak 25 - 30 minuten in de oven, of tot ze goudbruin zijn. Schep halverwege om.
Dressing maken
2
  • Houd een aantal littlegemblaadjes apart voor op de burger en snijd de rest fijn.
  • Meng in een saladekom per persoon: 1/2 tl mosterd, 1 el extra vierge olijfolie en 1 tl wittewijnazijn. Breng op smaak met peper en zout. 
  • Meng de grofgesneden little gem met de dressing.
Broodjes beleggen
3
  • Verhit 1 el olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de visburger 3 minuten, of tot goudbruin.
  • Bak ondertussen de wortelbroodjes 4 - 6 minuten in de oven.

Weetje: Wortel zit boordevol vitamine A - goed voor de groei, de gezondheid van je huid, haar en nagels en een goede werking van je ogen en afweersysteem. Het zit bijvoorbeeld ook in boerenkool, spinazie, broccoli en ei.

Serveren
4
  • Snijd de wortelbroodjes open, besmeer met een dun laagje mayonaise. Leg de littlegemblaadjes op het broodje.
  • Verdeel de helft van de ravigotesaus over het broodje en meng de overige ravigotesaus met de gesneden little gem (zie Tip). 
  • Leg tot slot de visburgers op de broodjes.
  • Serveer de burger met de frieten, de salade en mayonaise naar smaak. 

Tip: Deze maaltijd is calorierijk. Let jij op je calorie-inname? Serveer dan de helft van de ravigotesaus. De overige ravigotesaus kun je op een andere dag serveren.

This week's must-try HelloFresh recipes