Warm jij de bao buns op in een stoommandje? Gebruik dan kleine velletjes bakpapier zodat de bao's niet aan elkaar plakken.
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
½ unit
Komkommer
100 g
Rodekool en wortel
(May be present Celery)
1 unit
Portobello
¼ sachet(s)
Zoete Aziatische saus
(Contains Gluten, Soy)
1 unit
Ei
(Contains Egg)
½ sachet(s)
Sojasaus
(Contains Gluten, Soy)
5 g
Pinda's
(Contains Peanuts May be present Tree nuts, Sesame)
3 unit
Bao-broodje
(Contains Gluten)
1 tablespoon
Zonnebloemolie
2 tablespoon
Wittewijnazijn
1 teaspoon
Suiker
to taste
Peper en zout
Verwarm de oven voor op 200 graden.Snijd de komkommer in staafjes van ongeveer 3 cm lang en 1/2 cm breed, zodat ze goed in de bao bun passen. Meng de rodekool en wortel met de komkommer in een grote kom met de wittewijnazijn en de suiker.Snijd de portobello in repen.
Verhit 1/4 el zonnebloemolie per persoon in een wok of hapjespan op middelhoog vuur en bak, wanneer de olie goed heet is, de portobello 4 - 5 minuten. Breng op smaak met peper en zout. Voeg 1/4 zakje zoete Aziatische saus per persoon toe, schep goed om en draai het vuur laag. Houd warm tot serveren.
Klop ondertussen het ei los in een kom met de sojasaus en 1 el water per persoon. Verhit 1/4 el zonnebloemolie per persoon in een koekenpan op hoog vuur en bak één dunne omelet per 2 personen. Vouw de soja-omelet dubbel wanneer het ei gaar is en breng op smaak met peper en zout. Snijd vervolgens in 2 punten per persoon.Hak ondertussen de pinda's fijn.
Bak de bao buns 1 - 2 minuten in de oven.Verdeel de bao buns over de borden. Laat iedereen aan tafel zijn broodjes vullen met de omelet, de portobello, de pinda's en een beetje zoetzure groente. Serveer de overige zoetzure groente als een salade.