Vegetarische bao buns met portobello
Vegetarische bao buns met portobello

Vegetarische bao buns met portobello

met soja-omelet en zoetzure salade

De bao bun is een smaakvolle Chinese uitvinding om een vaak iets zoete en kleverige saus makkelijk on the go op te eten. Streetfood proof!

Tags:
Veggie
Allergens:
Soy
Wheat
Peanuts

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time20 minutes
Cooking Time20 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

½ piece

[Persian] cucumber

100 g

Red cabbage & carrot

(May be present Celery)

80 g

Portobello mushroom

¼ sachet(s)

East Asian-style sauce

(Contains Soy, Wheat)

1 piece

Egg

10 milliliters

Soy sauce

5 g

Salted peanuts

(Contains Peanuts May be present Tree nuts, Sesame)

4 piece

Bao buns

(Contains Wheat)

Not included in your delivery

½ tablespoon

Sunflower oil

1 teaspoon

Sugar

to taste

Salt and pepper

2 tablespoon

White wine vinegar

Nutrition Values

Calories542 kcal
Energy (kJ)2269 kJ
Fat12.6 g
Saturated Fat2.3 g
Carbohydrate92.1 g
Sugar22.7 g
Dietary Fiber7.7 g
Protein13.9 g
Salt1.1 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Large Bowl
Wok
Bowl
Tall-Sided Pan

Cooking Steps

Voorbereiden
1
  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Snijd de komkommer in staafjes van ongeveer 3 cm lang en 1/2 cm breed, zodat ze goed in de bao bun passen.
  • Meng de rodekool en wortel met de komkommer in een grote kom met de wittewijnazijn en de suiker.
  • Snijd de portobello in repen.

Tip: Wist je dat rodekool in vergelijking met veel andere groenten hoog scoort op het gebied van calcium, vezels en vitamine C?

Portobello bakken
2
  • Verhit 1/4 el zonnebloemolie per persoon in een wok of hapjespan op middelhoog vuur.
  • Bak, wanneer de olie goed heet is, de portobello 4 - 5 minuten. Breng op smaak met peper en zout.
  • Voeg 1/4 zakje zoete Aziatische saus per persoon toe, schep goed om en draai het vuur laag (zie Tip). Houd warm tot serveren.

Tip: Hou je van pittig? Voeg dan een beetje sambal of sriracha toe aan de pan met portobello en zoete Aziatische saus.

Omelet bakken
3
  • Klop ondertussen het ei los in een kom met de sojasaus en 1 el water per persoon (zie Tip).
  • Verhit 1/4 el zonnebloemolie per persoon in een koekenpan op hoog vuur en bak één dunne omelet per 2 personen. Vouw de soja-omelet dubbel wanneer het ei gaar is en breng op smaak met peper en zout.
  • Snijd vervolgens in 3 punten per persoon.
  • Hak ondertussen de pinda's fijn.

Tip: Let jij op je zoutinname? Gebruik dan de helft van de sojasaus en breng je soja-omelet alleen op smaak met peper.

Serveren
4
  • Bak de bao buns 1 - 2 minuten in de oven.
  • Verdeel de bao buns over de borden. Laat iedereen aan tafel zijn broodjes vullen met de omelet, de portobello, de pinda's en een beetje zoetzure groente.
  • Serveer de overige zoetzure groente als een salade.

Tip: Wist je dat dit gerecht meer dan 300 g groente bevat en weinig verzadigd vet?