Vegetarische burger met Italiaanse twist
Vegetarische burger met Italiaanse twist

Vegetarische burger met Italiaanse twist

met tomatensalsa en gemengde salade

Dit recept komt je misschien bekend voor, maar we hebben deze keer gekozen voor een vegetarische burger gemaakt door Meatless Farm. Meatless Farm maakt heerlijke vleesalternatieven met plantaardige ingrediënten. Er zijn geen wijzigingen in de stappen en ingrediënten van dit recept ten opzichte van de informatie in jouw box.

Tags:
Family
Veggie
Allergens:
Mustard
Egg

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time45 minutes
Cooking Time35 minutes
DifficultyEasy

Ingredients

Serving amount

200 g

Potatoes

1 piece

White bread roll

1.5 piece

Tomato

½ piece

Red onion

1 piece

Garlic

15 g

Grated Italian cheese

15 milliliters

Basil crème

50 g

Mayonnaise

(Contains Mustard, Egg)

½ piece

Veggie burger

20 g

Mixed leaves of radicchio, arugula & lettuce

Not included in your delivery

to taste

Salt and pepper

½ tablespoon

Olive oil

½ tablespoon

[Plant-based] butter

½ tablespoon

Extra virgin olive oil

½ tablespoon

Balsamic vinegar

Nutrition Values

Calories995 kcal
Energy (kJ)4163 kJ
Fat52 g
Saturated Fat13 g
Carbohydrate82 g
Sugar10 g
Dietary Fiber8.4 g
Protein41 g
Salt3 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Parchment Paper
Baking Sheet
Bowl
Small Bowl
Tall-Sided Pan

Cooking Steps

Voorbereiden
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Was de aardappel en snijd in partjes. Verdeel de aardappelpartjes over een bakplaat met bakpapier en meng met 1/2 el olijfolie per persoon. Breng op smaak met peper en zout en bak de aardappelpartjes 25 – 35 minuten in de oven, of tot ze gaar en krokant zijn. Schep halverwege om. Bak de ciabatta de laatste 6 – 8 minuten mee.

Snijden
2

Snijd ondertussen de pruimtomaat en de tomaat in kleine blokjes. Snipper de helft van de rode ui heel fijn en snijd de rest in halve ringen. Pers de knoflook of snijd fijn.

Tomatensalsa maken
3

Meng in een kom de fijngesneden rode ui, de tomatenblokjes, de knoflook, de extra vierge olijfolie en de zwarte balsamicoazijn. Breng op smaak met peper. Meng in een kleine kom de basilicumcrème met de mayonaise.

Hamburger bakken
4

Verhit de roomboter in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de burger samen met de halve ringen rode ui 2 – 3 minuten per kant, of tot de burger bruin kleurt. Strooi in de laatste minuut 3/4 van de Italiaanse kaas over de burger.

Beleggen
5

Snijd de ciabatta in tweeën en smeer de basilicummayonaise op de ciabatta. Leg de burger erop, bedek met 3 el tomatensalsa per persoon en wat van de gemengde sla.

Serveren
6

Meng de overige salade met de rest van de tomatensalsa en serveer ernaast. Garneer de salade met de overige Italiaanse kaas. Serveer met de aardappelpartjes.