Deze week geniet jij van de vegetarische burger van De Vegetarische Slager, op Italiaanse wijze! Met een structuur van een malse burger, maar dan vegetarisch. Wie wil dat nou niet?
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
200 g
Potatoes
2 piece
Tomato
½ piece
Red onion
½ piece
Garlic
10 milliliters
Basil crème
1 piece
Veggie burger from The Vegetarian Butcher
(Contains Wheat, Egg, Soy May be present Mustard, Celery)
15 g
Grated mature cheese
(Contains Milk)
20 g
Arugula & lamb's lettuce
1 piece
White ciabatta
(Contains Rye, Wheat May be present Egg, Gluten, Milk, Mustard, Tree nuts, Sesame, Soy)
½ tablespoon
Balsamic vinegar
¼ tablespoon
Olive oil
⅓ tablespoon
Extra virgin olive oil
½ tablespoon
[Plant-based] butter
1 tablespoon
[Plant-based] mayonnaise
to taste
Salt and pepper
Verwarm de oven voor op 200 graden. Was de aardappelen en snijd in partjes (zie Tip). Meng in een kom de aardappelpartjes met 1/4 el olijfolie per persoon, peper en zout. Verdeel over een bakplaat met bakpapier en bak 25 – 35 minuten in de oven, of tot ze gaar en krokant zijn. Schep halverwege om. Bak het broodje de laatste 6 – 8 minuten mee.
Tip: Deze maaltijd is calorierijk. Let jij op je calorie-inname? Serveer dan het broodje vegetarische burger zonder de aardappelen. Gebruik de aardappelen later deze week voor een soep, puree of aardappelsalade.
Snijd ondertussen de tomaat in kleine blokjes. Snipper de helft van de ui heel fijn en snijd de overige ui in halve ringen. Pers de knoflook of snijd fijn.
Meng in een kom de fijngesneden ui, de tomatenblokjes, de knoflook, de extra vierge olijfolie en de zwarte balsamicoazijn. Breng op smaak met peper. Meng in een kleine kom de basilicumcrème met 1 el mayonaise per persoon.
Weetje: Wist je dat tomaten veel voordelen hebben voor je gezondheid? Ze zijn rijk aan vitamine A, C en E én lycopeen. Lycopeen is een antioxidant en beschermt onze cellen tegen schadelijke invloeden. Hoe rijper de tomaat, hoe meer lycopeen!
Verhit de roomboter in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de burger samen met de halve uienringen 2 minuten per kant. Strooi in de laatste minuut 3/4 van de belegen kaas over de burger.
Snijd het broodje open en smeer de basilicummayonaise op het broodje. Leg de burger op het broodje, besmeer met 3 el tomatensalsa per persoon en werk af met wat van de gemengde sla.
Meng de overige salade met de overige tomatensalsa en serveer ernaast. Garneer de salade met de overige belegen kaas en serveer met de aardappelpartjes.