Vegetarische burger met tomatensalsa en basilicummayonaise
Vegetarische burger met tomatensalsa en basilicummayonaise

Vegetarische burger met tomatensalsa en basilicummayonaise

met gesmolten kaas, aardappelpartjes en salade

Deze week geniet jij van de vegetarische burger van De Vegetarische Slager, op Italiaanse wijze! Met een structuur van een malse burger, maar dan vegetarisch. Wie wil dat nou niet?

Tags:
Family
Veggie
Allergens:
Wheat
Egg
Soy
Milk
Rye

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time45 minutes
Cooking Time35 minutes
DifficultyEasy

Ingredients

Serving amount

200 g

Potatoes

2 piece

Tomato

½ piece

Red onion

½ piece

Garlic

10 milliliters

Basil crème

1 piece

Veggie burger from The Vegetarian Butcher

(Contains Wheat, Egg, Soy May be present Mustard, Celery)

15 g

Grated mature cheese

(Contains Milk)

20 g

Arugula & lamb's lettuce

1 piece

White ciabatta

(Contains Rye, Wheat May be present Egg, Gluten, Milk, Mustard, Tree nuts, Sesame, Soy)

Not included in your delivery

½ tablespoon

Balsamic vinegar

¼ tablespoon

Olive oil

⅓ tablespoon

Extra virgin olive oil

½ tablespoon

[Plant-based] butter

1 tablespoon

[Plant-based] mayonnaise

to taste

Salt and pepper

Nutrition Values

Calories914 kcal
Energy (kJ)3824 kJ
Fat46.1 g
Saturated Fat11.6 g
Carbohydrate89.5 g
Sugar7.1 g
Dietary Fiber14.4 g
Protein30.5 g
Salt2.9 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Bowl
Baking Sheet with Baking Paper
Small Bowl
Tall-Sided Pan

Cooking Steps

Voorbereiden
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Was de aardappelen en snijd in partjes (zie Tip). Meng in een kom de aardappelpartjes met 1/4 el olijfolie per persoon, peper en zout. Verdeel over een bakplaat met bakpapier en bak 25 – 35 minuten in de oven, of tot ze gaar en krokant zijn. Schep halverwege om. Bak het broodje de laatste 6 – 8 minuten mee.

Tip: Deze maaltijd is calorierijk. Let jij op je calorie-inname? Serveer dan het broodje vegetarische burger zonder de aardappelen. Gebruik de aardappelen later deze week voor een soep, puree of aardappelsalade.

Snijden
2

Snijd ondertussen de tomaat in kleine blokjes. Snipper de helft van de ui heel fijn en snijd de overige ui in halve ringen. Pers de knoflook of snijd fijn.

Tomatensalsa maken
3

Meng in een kom de fijngesneden ui, de tomatenblokjes, de knoflook, de extra vierge olijfolie en de zwarte balsamicoazijn. Breng op smaak met peper. Meng in een kleine kom de basilicumcrème met 1 el mayonaise per persoon.

Weetje: Wist je dat tomaten veel voordelen hebben voor je gezondheid? Ze zijn rijk aan vitamine A, C en E én lycopeen. Lycopeen is een antioxidant en beschermt onze cellen tegen schadelijke invloeden. Hoe rijper de tomaat, hoe meer lycopeen!

Burger bakken
4

Verhit de roomboter in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de burger samen met de halve uienringen 2 minuten per kant. Strooi in de laatste minuut 3/4 van de belegen kaas over de burger.

Beleggen
5

Snijd het broodje open en smeer de basilicummayonaise op het broodje. Leg de burger op het broodje, besmeer met 3 el tomatensalsa per persoon en werk af met wat van de gemengde sla.

Serveren
6

Meng de overige salade met de overige tomatensalsa en serveer ernaast. Garneer de salade met de overige belegen kaas en serveer met de aardappelpartjes.