Wortels zijn rijk aan vitamine A. Dit geeft je ogen en afweersysteem een extra boost!
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
200 g
Potatoes
1 piece
Rustic Pistolets
(Contains Rye, Wheat May be present Egg, Gluten, Milk, Mustard, Tree nuts, Sesame, Soy)
½ piece
Shallot
½ piece
Garlic
½
Tomato paste
1 piece
Veggie burger
(Contains Wheat, Barley, Gluten)
½ piece
Red onion
1 piece
Carrot
1 piece
Tomato
20 g
Arugula & lamb's lettuce
15 g
Grated mature cheese
(Contains Milk)
1 tablespoon
Sugar
1 teaspoon
Balsamic vinegar
1.75 tablespoon
Olive oil
½ tablespoon
Extra virgin olive oil
½ teaspoon
White wine vinegar
to taste
Salt and pepper
Verwarm de oven voor op 210 graden. Schil de aardappelen of was ze grondig en snijd er frieten van maximum 1 cm breed van. Meng ze op een bakplaat met bakpapier met 1 el olijfolie per persoon, peper en zout. Bak 30 – 35 minuten in het midden van de oven. Schep halverwege om. Bak de pistolet de laatste 4 - 5 minuten mee in de oven (zie Tip).
Tip: Deze maaltijd is calorierijk. Let jij op je calorie-inname? Serveer dan het broodje burger zonder de aardappelen. Deze kun je op een andere dag deze week verwerken in een soep, salade of ander gerecht.
Snipper de sjalot fijn. Pers de knoflook of snijd fijn. Verhit een steelpan op laag vuur en voeg de tomatenpuree en de wittewijnazijn toe. Roer goed door en voeg de knoflook, sjalot en 3 el water per persoon toe. Laat 15 - 20 minuten op laag vuur zachtjes inkoken en roer af en toe door. Voeg water toe als de ketchup te droog wordt. Voeg de laatste 5 minuten 1 tl suiker per persoon toe en breng op smaak met peper en zout (zie Tip).
Tip: Proef goed. Heb je de ketchup liever zoeter? Voeg dan extra suiker toe. Mis je zuur? Voeg dan wat extra wittewijnazijn toe.
Snijd de ui in halve ringen. Rasp de wortel met een grove rasp. Snijd de tomaat in partjes. Voeg de wortel, tomaat en gemengde sla toe aan een saladekom. Houd een beetje sla apart voor op de burger.
Verhit een koekenpan zonder bakvet op middelhoog vuur. Bak de uienringen met een snuf zout in de koekenpan 6 - 8 minuten, of tot ze donker kleuren (zie Tip). Voeg 1/4 el olijfolie per persoon toe, verlaag het vuur en bak de uienringen in 3 - 4 minuten zacht. Roer regelmatig door. Blus vlak voor serveren af met 1 el water per persoon.
Tip: Gaat het bakken van de uienringen te hard? Dek de pan dan na het toevoegen van de olijfolie af met een deksel. Houd je van zoet? Voeg dan een klein beetje suiker toe aan de uien.
Verhit ondertussen 1/2 el olijfolie per persoon in een koekenpan met deksel op middelhoog vuur. Bak de burger 3 - 4 minuten op de ene kant. Draai om, verdeel de kaas over de burger en bak, afgedekt, nog 3 - 4 minuten. Meng vlak voor serveren per persoon: 1/2 el extra vierge olijfolie en 1 tl zwarte balsamicoazijn door de salade in de saladekom en breng op smaak met peper en zout.
Snijd het broodje open, smeer er wat ketchup op en beleg met de apart gehouden sla en de burger. Leg de gekaramelliseerde ui op de burger. Leg de burgers op de borden en verdeel de ovenfrieten en salade ernaast. Serveer met de overige ketchup.
Weetje: De ui is een onderschatte supergroente! Hij is niet alleen rijk aan vezels en B-vitaminen, maar zit ook bomvol antioxidanten en vitamine C.