Het rozenbroodje krijgt een robuuste korst doordat hij ondersteboven wordt gebakken en handmatig wordt gekeerd. De korst doet denken aan een roos, vandaar de naam.
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
150 g
Potatoes
1 piece
Organic white rose roll
2 piece
Tomato
½ piece
Red onion
1 piece
Garlic
7.5 milliliters
Basil crème
1 piece
Veggie burger
15 g
Grated mature cheese
20 g
Arugula & lamb's lettuce
½ tablespoon
Extra virgin olive oil
½ tablespoon
[Plant-based] butter
¼ tablespoon
Olive oil
½ tablespoon
Balsamic vinegar
1 tablespoon
[Plant-based] mayonnaise
to taste
Salt and pepper
Verwarm de oven voor op 200 graden. Was de aardappelen en snijd in partjes. Meng in een kom de aardappelpartjes met 1/4 el olijfolie per persoon, peper en zout. Verdeel over een bakplaat met bakpapier en bak 25 – 35 minuten in de oven, of tot ze gaar en krokant zijn. Schep halverwege om. Bak het broodje de laatste 6 – 8 minuten mee.
Tip: Deze maaltijd is calorierijk. Let jij op je calorie-inname? Serveer dan het broodje vegetarische burger zonder de aardappelen. De aardappelen kun je later deze week gebruiken voor een soep, puree of aardappelsalade.
Snijd ondertussen de pruimtomaat en de tomaat in kleine blokjes. Snipper de helft van de rode ui heel fijn en snijd de andere helft in halve ringen. Pers de knoflook of snijd fijn.
Tip: Wist je dat tomaten veel voordelen hebben voor je gezondheid? Ze zijn rijk aan vitamine A, C en E én lycopeen. Lycopeen is een antioxidant en beschermt onze cellen tegen schadelijke invloeden. Hoe rijper de tomaat, hoe meer lycopeen!
Meng in een kom de fijngesneden rode ui, de tomatenblokjes, de knoflook, de extra vierge olijfolie en de zwarte balsamicoazijn. Breng op smaak met peper. Meng in een kleine kom de basilicumcrème met 1 el mayonaise per persoon.
Verhit de roomboter in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de burger samen met de halve rode uienringen 2 - 3 minuten per kant. Strooi in de laatste minuut 3/4 van de belegen kaas over de burger.
Snijd het broodje open en smeer de basilicummayonaise op het broodje. Beleg het broodje met de burger, 3 el tomatensalsa per persoon en eventueel wat van de rucola en veldsla. Meng de overige rucola en veldsla met de overige tomatensalsa.
Serveer de salade met het broodje vegetarische burger. Garneer de salade met de overige belegen kaas en serveer met de aardappelpartjes.