Vegetarische burger op Italiaanse wijze
Vegetarische burger op Italiaanse wijze

Vegetarische burger op Italiaanse wijze

met tomatensalsa en gemengde salade

Het rozenbroodje krijgt een robuuste korst doordat hij ondersteboven wordt gebakken en handmatig wordt gekeerd. De korst doet denken aan een roos, vandaar de naam.

Tags:
Family
Veggie

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time45 minutes
Cooking Time35 minutes
DifficultyEasy

Ingredients

Serving amount

150 g

Potatoes

1 piece

Organic white rose roll

2 piece

Tomato

½ piece

Red onion

1 piece

Garlic

7.5 milliliters

Basil crème

1 piece

Veggie burger

15 g

Grated mature cheese

20 g

Arugula & lamb's lettuce

Not included in your delivery

½ tablespoon

Extra virgin olive oil

½ tablespoon

[Plant-based] butter

¼ tablespoon

Olive oil

½ tablespoon

Balsamic vinegar

1 tablespoon

[Plant-based] mayonnaise

to taste

Salt and pepper

Nutrition Values

Calories949 kcal
Energy (kJ)3969 kJ
Fat52 g
Saturated Fat18 g
Carbohydrate88 g
Sugar10 g
Dietary Fiber11.8 g
Protein28 g
Salt3 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Baking Sheet with Baking Paper
Small Bowl
Tall-Sided Pan

Cooking Steps

Voorbereiden
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Was de aardappelen en snijd in partjes. Meng in een kom de aardappelpartjes met 1/4 el olijfolie per persoon, peper en zout. Verdeel over een bakplaat met bakpapier en bak 25 – 35 minuten in de oven, of tot ze gaar en krokant zijn. Schep halverwege om. Bak het broodje de laatste 6 – 8 minuten mee.

Tip: Deze maaltijd is calorierijk. Let jij op je calorie-inname? Serveer dan het broodje vegetarische burger zonder de aardappelen. De aardappelen kun je later deze week gebruiken voor een soep, puree of aardappelsalade.

Snijden
2

Snijd ondertussen de pruimtomaat en de tomaat in kleine blokjes. Snipper de helft van de rode ui heel fijn en snijd de andere helft in halve ringen. Pers de knoflook of snijd fijn.

Tip: Wist je dat tomaten veel voordelen hebben voor je gezondheid? Ze zijn rijk aan vitamine A, C en E én lycopeen. Lycopeen is een antioxidant en beschermt onze cellen tegen schadelijke invloeden. Hoe rijper de tomaat, hoe meer lycopeen!

Tomatensalsa maken
3

Meng in een kom de fijngesneden rode ui, de tomatenblokjes, de knoflook, de extra vierge olijfolie en de zwarte balsamicoazijn. Breng op smaak met peper. Meng in een kleine kom de basilicumcrème met 1 el mayonaise per persoon.

Burger bakken
4

Verhit de roomboter in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de burger samen met de halve rode uienringen 2 - 3 minuten per kant. Strooi in de laatste minuut 3/4 van de belegen kaas over de burger.

Salade maken
5

Snijd het broodje open en smeer de basilicummayonaise op het broodje. Beleg het broodje met de burger, 3 el tomatensalsa per persoon en eventueel wat van de rucola en veldsla. Meng de overige rucola en veldsla met de overige tomatensalsa.

Serveren
6

Serveer de salade met het broodje vegetarische burger. Garneer de salade met de overige belegen kaas en serveer met de aardappelpartjes.