De Vegetarische Slager is jarig! Dit vieren we de hele maand oktober met recepten waarin vegetarisch vleesch een glansrol heeft én een winactie. Zet bijvoorbeeld deze vegetarische burger op tafel en maak kans op een Veggie HelloFresh Box en kakelverse limited edition items. Kies dit recept en word één van de geluksvogels!
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
200 g
Potatoes
1 piece
Tomato
½ piece
Onion
½ piece
Garlic
1 piece
Veggie burger from The Vegetarian Butcher
(Contains Wheat, Egg, Soy May be present Mustard, Celery)
15 g
Grated mature cheese
(Contains Milk)
20 g
Arugula & lamb's lettuce
1 piece
White ciabatta
(Contains Rye, Wheat May be present Egg, Gluten, Milk, Mustard, Tree nuts, Sesame, Soy)
10 milliliters
Basil crème
½ piece
[Persian] cucumber
¾ tablespoon
Balsamic vinegar
½ tablespoon
Olive oil
⅓ tablespoon
Extra virgin olive oil
½ tablespoon
[Plant-based] butter
1 tablespoon
[Plant-based] mayonnaise
to taste
Salt and pepper
Verwarm de oven voor op 200 graden. Was de aardappelen en snijd in partjes (zie Tip). Meng in een kom de aardappelpartjes met 1/4 el olijfolie per persoon, peper en zout. Verdeel over een bakplaat met bakpapier en bak 25 – 35 minuten in de oven, of tot ze gaar en krokant zijn. Schep halverwege om. Bak het broodje de laatste 6 – 8 minuten mee.
Tip: Deze maaltijd is calorierijk. Let jij op je calorie-inname? Serveer dan het broodje vegetarische hamburger zonder de aardappelen. Gebruik de aardappelen later deze week voor een soep, puree of aardappelsalade.
Snijd ondertussen de tomaat in kleine blokjes. Snipper de helft van de ui heel fijn en snijd de overige ui in ringen. Pers de knoflook of snijd fijn.
Meng in een kom de fijngesneden ui, de tomatenblokjes, de knoflook, de extra vierge olijfolie en 1/2 el zwarte balsamicoazijn per persoon. Breng op smaak met peper. Meng in een kleine kom de basilicumcrème met 1 el mayonaise per persoon.
Weetje: Wist je dat tomaten veel voordelen hebben voor je gezondheid? Ze zijn rijk aan vitamine A, C en E én lycopeen. Lycopeen is een antioxidant en beschermt onze cellen tegen schadelijke invloeden. Hoe rijper de tomaat, hoe meer lycopeen!
Verhit de roomboter in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de burger samen met de uienringen 2 minuten per kant. Strooi in de laatste minuut 3/4 van de belegen kaas over de burger. Snijd ondertussen de komkommer in blokjes.
Snijd het broodje open en smeer de basilicummayonaise op het broodje. Leg op elk broodje 1 burger, besmeer met de tomatensalsa en maak af met wat van de sla.
Meng de overige salade met de komkommer, eventueel overgebleven tomatensalsa en per persoon: 1/4 el olijfolie en 1/4 el zwarte balasamicoazijn. Breng op smaak met peper en zout. Garneer de salade met de overige belegen kaas. Serveer de burger met de aardappelpartjes en de salade ernaast.