Vegetarische curry met geroosterde bloemkoolroosjes
Vegetarische curry met geroosterde bloemkoolroosjes

Vegetarische curry met geroosterde bloemkoolroosjes

met paprika en amandelen

Je brengt deze vegetarische curry op smaak met een Afrikaanse kruidenmix. Deze mix bestaat onder andere uit venkelzaad, kurkuma, komijn en kaneel.

Tags:
Calorie Smart
Extra Veggies
Veggie
Allergens:
Almonds
Peanuts
Milk

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time25 minutes
Cooking Time25 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

75 g

Jasmine rice

½ piece

Garlic

½ piece

Onion

½ piece

Romano pepper

½ sachet(s)

African-inspired spice mix

¼ sachet(s)

Yellow curry spices

150 g

Cauliflower florets

(May be present Celery)

15 g

Salted almonds

(Contains Almonds, Peanuts May be present Tree nuts, Sesame)

¼ piece

Red chili pepper

100 g

Organic full-fat yogurt

(Contains Milk)

Not included in your delivery

¼ piece

Low sodium vegetable stock cube

50 milliliters

[Plant-based] milk

½ tablespoon

Honey [or plant-based alternative]

1 tablespoon

Sunflower oil

to taste

Salt and pepper

Nutrition Values

Energy (kJ)2817 kJ
Calories673 kcal
Fat26.1 g
Saturated Fat4.9 g
Carbohydrate86.7 g
Sugar22.1 g
Dietary Fiber10.8 g
Protein18.4 g
Salt1.3 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Pan with Lid
Large Bowl
Baking Sheet with Baking Paper
Wok or sautépan

Cooking Steps

Voorbereiden
1
  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Breng ruim water aan de kook in een steelpan met deksel voor de rijst. Verkruimel 1/4 bouillonblokje per persoon boven de pan. Kook de rijst, afgedekt, 12 - 15 minuten. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen.
  • Snipper de ui. Pers de knoflook of snijd fijn. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper (let op: pittig! Gebruik naar smaak) en snijd fijn. 
  • Snijd de rode puntpaprika in reepjes. Hak de amandelen grof.

 

Bloemkoolroosjes en paprika bereiden
2
  • Snijd de bloemkoolroosjes in kwarten.
  • Meng in een grote kom de bloemkoolroosjes met de paprikareepjes, 1/2 el zonnebloemolie per persoon en een snufje zout. Meng de roosjes goed zodat ze helemaal bedekt zijn met olie. Voeg meer olie toe indien nodig.
  • Verspreid de groenten over een bakplaat met bakpapier. Rooster 12 - 14 minuten bovenin de oven gaar, of tot ze goudbruin zijn. Schep halverwege om.
Curry maken
3
  • Verhit 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een wok of hapjespan op middelhoog vuur. Voeg de knoflook, ui, rode peper, gele currykruiden, Afrikaanse kruidenmix en honing toe en bak 1 - 2 minuten.
  • Verlaag het vuur en voeg de yoghurt en melk toe. Laat 5 minuten al roerend zachtjes inkoken, of tot de saus diep goudgeel is.
  • Voeg de bloemkoolroosjes en paprikareepjes toe en breng op smaak met peper en zout.
Serveren
4
  • Verdeel de rijst over de borden.
  • Verdeel de bloemkoolcurry over de rijst en garneer met de amandelen.