Vegetarische enchilada's met cheddar en zure room
Vegetarische enchilada's met cheddar en zure room

Vegetarische enchilada's met cheddar en zure room

met frisse tomatensalsa, zwarte bonen en BBQ-kruiden

De Mexicaanse keuken kent het werkwoord enchilar - ergens chilipeper op doen. Vandaag doe je dat met een pittige BBQ-mix!

Tags:
Veggie
Extra Veggies
Allergens:
Wheat

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time50 minutes
Cooking Time30 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

1 piece

Garlic

½ piece

Red onion

½ piece

Bell pepper

1.32 piece

Scallions

1 pack

Black beans

2 piece

Flour tortillas

(Contains Wheat)

2 piece

Tomato

½

Tomato paste

½ sachet(s)

Mexican-style spices

½ sachet(s)

BBQ spice rub

½ piece

Lime

50 g

Organic sour cream

25 g

Grated cheddar

Not included in your delivery

½ teaspoon

Sugar

½ tablespoon

Sunflower oil

to taste

Salt and pepper

Nutrition Values

Calories706 kcal
Energy (kJ)2955 kJ
Fat28 g
Saturated Fat11 g
Carbohydrate75 g
Sugar23 g
Dietary Fiber19.6 g
Protein29 g
Salt3 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Sautépan or large frying pan
Colander
Grater
Small Bowl
Oven Dish

Cooking Steps

Voorbereiden
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de rode ui in halve ringen. Snijd de paprika in kleine blokjes. Snijd de bosui in fijne ringetjes. Houd per persoon 2 el van het groene gedeelte van de bosui apart voor het maken van de salsa.

Tip: Wist je dat (punt)paprika naast vitamine C ook rijk is aan vitamine E? Vitamine E is een antioxidant die ook in zonnebloemolie, volkoren producten, noten, zaden en groene groenten zit.

Groenten bakken
2

Verhit 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een grote koekenpan of hapjespan op middelhoog vuur. Bak de knoflook, rode ui, paprika en het witte deel van de bosui 4 - 6 minuten. Spoel ondertussen de zwarte bonen af en laat uitlekken in een vergiet. Snijd de tomaat in blokjes.

Saus maken
3

Voeg vervolgens de tomatenpuree, Mexicaanse kruiden, BBQ rub en 1/3 van de tomatenblokjes toe aan de pan met groenten. Bak al roerend 1 minuut. Voeg de zwarte bonen en 60 ml warm water per persoon toe. Laat het geheel 5 minuten, zonder deksel, zachtjes inkoken. Breng op smaak met peper en zout.

Tip: Zet het vuur hoger als de saus te dun is.

Salsa maken
4

Rasp met een fijne rasp de schil van de limoen boven een kleine kom. Halveer de limoen en pers 1 helft uit boven dezelfde kom. Snijd de andere helft van de limoen in partjes. Voeg de achtergehouden bosui-ringen, overige tomatenblokjes en 1/2 tl suiker per persoon toe aan de kom met limoensap en -rasp. Roer goed door en zet apart.

Ovenschotel maken
5

Smeer de tortilla's in met een dun laagje zure room. Houd een beetje zure room apart om mee te garneren. Vul de tortilla's met de bonensaus, maar bewaar een deel van de saus voor bovenop de ovenschotel. Vouw de tortilla's dicht en leg in de ovenschaal. Schep de rest van de saus eroverheen en bestrooi met de geraspte cheddar. Bak de enchilada's 10 - 14 minuten in de oven.

Tip: Het kan zijn dat je meer tortilla's ontvangt dan nodig voor dit recept. Met de overige tortilla's kan je de volgende dag een lunchwrap maken.

Serveren
6

Verdeel de enchilada's over de borden. Serveer met de frisse tomatensalsa en de limoenpartjes. Garneer de enchilada's met de overige zure room.

Tip: Door (soms) een stukje vlees te laten liggen, draag je bij aan een beter milieu. Dit gerecht zit vol ijzer, calcium en B-vitaminen - zo krijg je alles binnen wat je nodig hebt, zonder dat er vlees aan te pas komt!