Vegetarische enchilada's met kaas en zure room
Vegetarische enchilada's met kaas en zure room

Vegetarische enchilada's met kaas en zure room

met frisse tomatensalsa, zwarte bonen en BBQ-kruiden

Je kruidt de enchilada's met BBQ rub - deze bevat chilipoeder en gerookt paprikapoeder die het gerecht extra pit zullen geven.

Tags:
Veggie
Allergens:
Wheat
Milk

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time40 minutes
Cooking Time30 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

1 piece

Garlic

2 piece

Scallions

½ pack

Black beans

3 piece

Mini tortillas

(Contains Wheat)

2 piece

Tomato

½

Tomato paste

½ sachet(s)

Mexican-style spices

½ sachet(s)

BBQ spice rub

½ piece

Lime

50 g

Organic sour cream

(Contains Milk)

25 g

Grated aged Gouda

(Contains Milk)

½ piece

Green bell pepper

Not included in your delivery

½ teaspoon

Sugar

½ tablespoon

Sunflower oil

to taste

Salt and pepper

Nutrition Values

Calories688 kcal
Energy (kJ)2878 kJ
Fat27.2 g
Saturated Fat10.9 g
Carbohydrate73.3 g
Sugar20 g
Dietary Fiber19.7 g
Protein26.9 g
Salt2.5 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Sautépan or large frying pan
Colander
Grater
Small Bowl
Oven Dish

Cooking Steps

Voorbereiden
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de groene paprika in kleine blokjes. Snijd de bosui in fijne ringen. Houd van het groene gedeelte van de bosui 2 el per persoon apart voor de salsa.

Weetje: Wist je dat paprika naast vitamine C ook rijk is aan vitamine E? Vitamine E is een antioxidant dat ook in zonnebloemolie, volkoren producten, noten, zaden en groene groenten zit.

Groenten bakken
2

Verhit 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een grote koekenpan of hapjespan op middelhoog vuur. Bak de knoflook, de paprika en de overige bosui 4 - 6 minuten. Spoel ondertussen de zwarte bonen af en laat uitlekken in een vergiet. Snijd de tomaat in blokjes.

Bonensaus maken
3

Voeg de tomatenpuree, Mexicaanse kruiden, BBQ rub en 1/3 van de tomatenblokjes toe aan de pan met groenten. Bak al roerend 1 minuut. Voeg de zwarte bonen en 60 ml warm water per persoon toe. Laat het geheel, onafgedekt, 5 minuten inkoken op laag vuur (zie Tip). Breng op smaak met peper en zout. 

Tip: Zet het vuur hoger als de saus te dun is.

Tomatensalsa maken
4

Was de limoen grondig. Rasp met een fijne rasp de schil van de limoen boven een kleine kom. Halveer de limoen en pers de helft uit boven de kleine kom. Snijd de andere helft van de limoen in partjes. Voeg het achtergehouden groene gedeelte van de bosui, de overige tomatenblokjes en 1/2 tl suiker per persoon toe aan de kleine kom. Roer goed door en zet apart.

Ovenschotel maken
5

Smeer de tortilla's in met een dun laagje zure room. Houd een beetje zure room apart om mee te garneren. Vul de tortilla's met de bonensaus, maar bewaar een deel van de saus voor bovenop de ovenschotel. Vouw de tortilla's dicht en leg in een ovenschaal. Schep de overige saus eroverheen en bestrooi met de geraspte kaas. Bak de enchilada's 10 - 14 minuten in de oven.

Serveren
6

Verdeel de enchilada's over de borden. Serveer met de frisse tomatensalsa en de limoenpartjes. Garneer de enchilada's met de overige zure room.

Weetje: Door (soms) een stukje vlees te laten liggen draag je bij aan een beter milieu. Dit gerecht zit vol ijzer, calcium en B-vitaminen - zo krijg je alles binnen wat je nodig hebt, zonder dat er vlees aan te pas komt!