Vegetarische groentepannenkoekjes met witte grillkaas
Vegetarische groentepannenkoekjes met witte grillkaas

Vegetarische groentepannenkoekjes met witte grillkaas

met frisse salade met aardappelblokjes

Witte grillkaas is gemaakt van geiten-, koe- én schapenmelk. Door zijn hoge smeltpunt is deze van origine Cypriotische kaas zeer geschikt om te grillen.

Tags:
Veggie
Allergens:
Milk

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time25 minutes
Cooking Time25 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

100 g

Cypriot-style cheese

(Contains Milk)

1 piece

Egg

150 g

Diced potato

½ piece

Courgette

½ sachet(s)

Sweet chili sauce

70 g

Corn

1 piece

Garlic

20 g

Mesclun

0.99 teaspoon

Ground paprika

Not included in your delivery

3 tablespoon

Flour

½ teaspoon

Honey [or plant-based alternative]

0.13 piece

Low sodium vegetable stock cube

½ teaspoon

White balsamic vinegar

¼ tablespoon

Extra virgin olive oil

1.5 tablespoon

Olive oil

to taste

Salt and pepper

Nutrition Values

Calories925 kcal
Energy (kJ)3869 kJ
Fat52.3 g
Saturated Fat26.5 g
Carbohydrate68.8 g
Sugar18.7 g
Dietary Fiber8 g
Protein41.7 g
Salt4.4 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Bowl
Baking Sheet with Baking Paper
Grater
Colander
Tall-Sided Pan
Salad Bowl

Cooking Steps

Aardappelen bakken
1
  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Meng in een kom de aardappelblokjes met per persoon: 1/2 el olijfolie en 1 tl paprikapoeder. Breng flink op smaak met peper en zout.
  • Verdeel de aardappelblokjes over een bakplaat met bakpapier en bak 17 - 20 minuten in de oven, of tot ze goudbruin kleuren.

Weetje: Wist je dat groenten in blik, zoals mais, ook bijdragen aan je groenteninname? Daarnaast is mais is een goede bron van magnesium - belangrijk voor de vorming van bot en spieren.

Groentepannenkoekjes voorbereiden
2
  • Rasp de courgette met een grove rasp en bestrooi met een snuf zout. Pers de knoflook of snijd fijn.
  • Laat de mais en courgette uitlekken in een vergiet. Druk het vocht er met de bolle kant van een platte lepel zoveel mogelijk uit.
  • Snijd de witte grillkaas in hele kleine blokjes van 1 cm.
  • Meng in een kom de courgette, het ei, de mais, de witte grillkaas, de knoflook en 3 el bloem per persoon. Verkruimel 1/8 groentebouillonblokje per persoon boven de kom en breng op smaak met peper en zout (zie Tip).

Tip: Schep met een lepel het mengsel uit de kom en laat het er terug in lopen. Is het te dun? Voeg dan nog 1 el bloem toe.

Bakken
3
  • Verhit 1 el olijfolie per persoon in een koekenpan en schep 1 grote el met het pannenkoekenmengsel in de pan. Plet met de achterkant van een spatel het mengsel een beetje plat. Herhaal dit tot je ongeveer 4 pannenkoekjes per persoon hebt (zie Tip).
  • Bak de pannenkoekjes 5 minuten per kant, of tot ze goudbruin zijn.

Tip: Passen de pannenkoekjes niet allemaal in 1 pan? Gebruik dan 2 koekenpannen.

Serveren
4
  • Meng in een saladekom per persoon: 1/2 tl honing, 1/2 tl witte balsamicoazijn en 1/4 el extra vierge olijfolie. Breng op smaak met peper en zout. Voeg de mesclun en aardappelblokjes toe en meng goed (zie Tip).
  • Verdeel de pannenkoekjes over de borden en druppel de zoet-pittige chilisaus eroverheen.
  • Serveer de salade met aardappelblokjes ernaast.

Tip: Let jij op je calorie-inname? Serveer de groentepannenkoekjes dan zonder de aardappelblokjes. Deze kun je een andere dag kort opnieuw opbakken en verwerken in een soep, salade of ander gerecht.