Vegetarische hamburger met gebakken ui en champignons
Vegetarische hamburger met gebakken ui en champignons

Vegetarische hamburger met gebakken ui en champignons

met aardappeltjes uit de oven en salade

Wist je dat rucola 5 keer meer calcium, vitamine A en ijzer bevat dan heel veel andere groenten?

Tags:
Veggie
Allergens:
Sesame
Milk
Lupine
Wheat
Egg
Soy

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time40 minutes
Cooking Time25 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

200 g

Potatoes

1 piece

Hamburger bun with sesame seeds

(Contains Sesame, Milk, Lupine, Wheat May be present Tree nuts, Egg, Gluten)

20 g

Arugula & lamb's lettuce

½ piece

Onion

125 g

Mushrooms

1 piece

Veggie burger from The Vegetarian Butcher

(Contains Wheat, Egg, Soy May be present Mustard, Celery)

Not included in your delivery

½ tablespoon

[Plant-based] butter

2 tablespoon

[Plant-based] mayonnaise

½ teaspoon

Honey [or plant-based alternative]

1 teaspoon

Extra virgin olive oil

1 teaspoon

Balsamic vinegar

½ tablespoon

Olive oil

to taste

Salt and pepper

Nutrition Values

Calories1019 kcal
Energy (kJ)4263 kJ
Fat59.9 g
Saturated Fat11.7 g
Carbohydrate79.3 g
Sugar9.6 g
Dietary Fiber16 g
Protein31.1 g
Salt2.9 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Bowl
Baking Sheet with Baking Paper
Paper Towel
Salad Bowl
Small Bowl
Tall-Sided Pan

Cooking Steps

Aardappelen bakken
1

Verwarm de oven voor op 220 graden. Was de aardappelen grondig en snijd in partjes. Dep de aardappelpartjes droog met keukenpapier of een schone doek. Meng in een kom de aardappelpartjes met 1/2 el olijfolie per persoon, peper en zout. Verdeel vervolgens over een bakplaat met bakpapier. Bak 30 – 35 minuten in de oven. Schep halverwege om.

Dressing maken
2

Maak in een saladekom een dressing van per persoon: 1 tl extra vierge olijfolie en 1 tl zwarte balsamicoazijn. Breng op smaak met peper en zout. Meng vlak voor serveren de rucola en veldsla door de dressing in de saladekom.

Honingmayonaise maken
3

Meng in een kleine kom de mayonaise met 1/2 tl honing (zie Tip). Breng op smaak met peper en zout. 

Tip: Let jij op je calorie-inname? Vervang dan een deel van de mayonaise door yoghurt. Meng per persoon: 1 tl mayonaise met 2 el yoghurt. Ook kun je de aardappelen halveren en de overige aardappelen bij een andere maaltijd deze week gebruiken, bijvoorbeeld in een salade voor lunch of avondeten, samen met de mayonaise.

Groenten bakken
4

Snijd de ui in dunne halve ringen en de champignons in plakjes. Verhit de helft van de roomboter in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de ui en champignons 5 - 6 minuten. Breng op smaak met peper en zout. Haal de pan van het vuur, maar houd de groenten in de pan zodat ze niet teveel afkoelen.

Weetje: Champignons zijn rijk aan het mineraal fosfor, dat samen met calcium zorgt voor stevige botten en tanden. Fosfor zit voornamelijk in vlees, vis en zuivel, maar ook in plantaardige producten zoals peulvruchten, volkoren granen en paddenstoelen.

Burger bakken
5

Verhit de overige roomboter in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de vegetarische burger 2 - 3 minuten per kant.

Serveren
6

Snijd het broodje open en besmeer met de helft van de honingmayonaise. Beleg elk broodje met 1 vegetarische burger en de helft van de gebakken ui en champignons. Serveer met de aardappeltjes uit de oven, de salade, de overige gebakken ui en champignons en de overige honingmayonaise.