De Vegetarische Slager is jarig! Dit vieren we de hele maand oktober met recepten waarin vegetarisch vleesch een glansrol heeft én een winactie. Zet bijvoorbeeld deze vegetarische burger op tafel en maak kans op een Veggie HelloFresh Box en Kakelverse limited edition items. Kies dit recept en word één van de geluksvogels!
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
200 g
Potatoes
1 piece
Hamburger bun with sesame seeds
(Contains Sesame, Soy, Wheat, Milk May be present Tree nuts, Gluten)
20 g
Arugula & lamb's lettuce
½ piece
Onion
125 g
Mushrooms
1 piece
Veggie burger from The Vegetarian Butcher
(Contains Wheat, Egg, Soy May be present Mustard, Celery)
½ tablespoon
[Plant-based] butter
2 tablespoon
[Plant-based] mayonnaise
½ teaspoon
Honey [or plant-based alternative]
1 teaspoon
Extra virgin olive oil
1 teaspoon
Balsamic vinegar
½ tablespoon
Olive oil
to taste
Salt and pepper
Verwarm de oven voor op 220 graden. Was de aardappelen grondig en snijd in partjes. Dep de aardappelpartjes droog met keukenpapier of een schone doek. Meng in een kom de aardappelpartjes met 1/2 el olijfolie per persoon, peper en zout. Verdeel vervolgens over een bakplaat met bakpapier. Bak 30 – 35 minuten in de oven. Schep halverwege om.
Maak in een saladekom een dressing van per persoon: 1 tl extra vierge olijfolie en 1 tl zwarte balsamicoazijn. Breng op smaak met peper en zout. Meng vlak voor serveren de rucola en veldsla door de dressing in de saladekom.
Meng in een kleine kom de mayonaise met 1/2 tl honing (zie Tip). Breng op smaak met peper en zout.
Tip: Let jij op je calorie-inname? Vervang dan een deel van de mayonaise door yoghurt. Meng per persoon: 1 tl mayonaise met 2 el yoghurt. Ook kun je de aardappelen halveren en de overige aardappelen bij een andere maaltijd deze week gebruiken, bijvoorbeeld in een salade voor lunch of avondeten, samen met de mayonaise.
Snijd de ui in dunne halve ringen en de champignons in plakjes. Verhit de helft van de roomboter in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de ui en champignons 5 - 6 minuten. Breng op smaak met peper en zout. Haal de pan van het vuur, maar houd de groenten in de pan zodat ze niet teveel afkoelen.
Weetje: Champignons zijn rijk aan het mineraal fosfor, dat samen met calcium zorgt voor stevige botten en tanden. Fosfor zit voornamelijk in vlees, vis en zuivel, maar ook in plantaardige producten zoals peulvruchten, volkoren granen en paddenstoelen.
Verhit de overige roomboter in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de vegetarische burger 2 - 3 minuten per kant.
Snijd het broodje open en besmeer met de helft van de honingmayonaise. Beleg elk broodje met 1 vegetarische burger en de helft van de gebakken ui en champignons. Serveer met de aardappeltjes uit de oven, de salade, de overige gebakken ui en champignons en de overige honingmayonaise.