Vegetarische hamburger met Mexicaanse twist
Vegetarische hamburger met Mexicaanse twist

Vegetarische hamburger met Mexicaanse twist

met wortelbroodje, bietennacho's en avocadodip

De bieten-tortillachips zijn nieuw in je box! Ze zijn smaakvol, knapperig en bovendien een lust voor het oog.

Tags:
Veggie

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time25 minutes
Cooking Time25 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

1 piece

Veggie burger

50 g

Beetroot tortilla chips

40 g

Avocado dip

25 g

Grated mature cheese

70 g

Corn

½ piece

Red onion

1 piece

Carrot bun

½ piece

Tomato

Not included in your delivery

½ tablespoon

[Plant-based] butter

to taste

Salt and pepper

Nutrition Values

Calories872 kcal
Energy (kJ)3648 kJ
Fat48 g
Saturated Fat22 g
Carbohydrate72 g
Sugar16 g
Dietary Fiber12.9 g
Protein32 g
Salt3 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Colander
Oven Dish
Oven rack lined with baking paper
Tall-Sided Pan

Cooking Steps

Voorbereiden
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd de tomaat in plakken. Snijd de ui in halve ringen. Laat de mais uitlekken in een vergiet.

Tip: Wist je dat groenten in blik, zoals mais, ook bijdragen aan je groenteninname? Daarnaast is mais is een goede bron van magnesium - belangrijk voor de vorming van bot en spieren.

Tortillachips bakken
2

Leg de tortillachips in een ovenschaal. Verdeel de mais en geraspte belegen kaas over de chips. Bak 6 minuten in de oven, of tot de kaas gesmolten is. Bak tegelijkertijd het broodje in de oven naast de ovenschaal.

Tip: Wil je je burger nog lekkerder maken? Houd dan de helft van de kaas apart en verdeel deze over de hamburgers in stap 4.

Burger bakken
3

Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur. Fruit de ui 2 minuten. Voeg de vegetarische burger toe en bak 2 - 3 minuten per kant.

Serveren
4

Snijd het broodje open en besmeer de onderste helft met 1 el avocadodip per persoon. Beleg het broodje met de tomatenplakjes, een deel van de rode ui en 1 vegetarische burger per persoon. Serveer de nachoschotel met de overige rode ui en avocadodip.