Wist je dat rucola 5x meer calcium, vitamine A en ijzer bevat dan heel veel andere groenten?
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
150 g
Potatoes
1 piece
Brioche bun
20 g
Arugula & lamb's lettuce
25 g
Mayonnaise
(Contains Mustard, Egg)
2 milliliters
Truffle-style extra virgin olive oil
½ piece
Onion
125 g
Mushrooms
1 piece
Veggie burger
15 g
Grated mature cheese
½ tablespoon
Olive oil
to taste
Salt and pepper
½ tablespoon
[Plant-based] butter
1 teaspoon
Balsamic vinegar
½ teaspoon
Honey [or plant-based alternative]
1 teaspoon
Extra virgin olive oil
Verwarm de oven voor op 220 graden. Was de aardappelen grondig en snijd in parten. Dep de aardappelparten droog met keukenpapier of een schone doek. Meng de aardappelparten in een kom met 1/2 el olijfolie per persoon, peper en zout. Verdeel vervolgens over een bakplaat met bakpapier. Bak 30 – 35 minuten in de oven. Schep halverwege om.
Maak in een saladekom een dressing van per persoon: 1 tl extra vierge olijfolie en 1 tl zwarte balsamicoazijn. Breng op smaak met peper en zout. Meng vlak voor serveren de rucola en de veldsla door de dressing in de saladekom.
Meng in een kleine kom de mayonaise met per persoon: 1/4 zakje truffelolie en 1/2 tl honing. Eten er kinderen mee? Houd dan eventueel wat mayonaise apart of voeg minder truffelolie toe. Breng op smaak met peper en zout.
Tip: Let jij op je calorie-inname? Vervang dan een deel van de mayonaise door yoghurt: meng 1 tl mayonaise met 2 el yoghurt en eventueel wat truffelolie. Ook kun je de aardappelen halveren en de overige aardappelen bij een andere maaltijd deze week gebruiken, bijvoorbeeld in een salade voor lunch of avondeten, samen met de mayonaise en truffelolie.
Snijd de ui in dunne halve ringen en de champignons in plakjes. Verhit de helft van de roomboter in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de ui en champignons 5 - 6 minuten. Breng op smaak met peper en zout. Haal de pan van het vuur, maar houd de groenten in de pan zodat ze niet teveel afkoelen.
Tip: Champignons zijn rijk aan het mineraal fosfor, dat samen met calcium zorgt voor stevige botten en tanden. Fosfor zit voornamelijk in vlees, vis en zuivel maar ook in plantaardige producten zoals peulvruchten, volkoren granen en paddenstoelen.
Verhit de overige roomboter in een koekenpan met deksel op middelhoog vuur. Bak de vegetarische burger 2 - 4 minuten per kant. Verdeel in de laatste 2 minuten de geraspte kaas over de burgers en laat smelten met het deksel op de pan.
Snijd het briochebroodje open en besmeer met de helft van de truffelmayonaise. Beleg elk broodje met een vegetarische burger en de helft van de gebakken ui en champignons. Serveer met de aardappeltjes uit de oven, de salade en de overige gebakken ui en champignons. Zet de rest van de truffelmayonaise apart op tafel.