Vegetarische hamburger met truffelmayonaise
Vegetarische hamburger met truffelmayonaise

Vegetarische hamburger met truffelmayonaise

met briochebroodje, aardappeltjes uit de oven en salade

Wist je dat rucola 5x meer calcium, vitamine A en ijzer bevat dan heel veel andere groenten?

Tags:
Veggie
Allergens:
Mustard
Egg

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time40 minutes
Cooking Time25 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

150 g

Potatoes

1 piece

Brioche bun

20 g

Arugula & lamb's lettuce

25 g

Mayonnaise

(Contains Mustard, Egg)

2 milliliters

Truffle-style extra virgin olive oil

½ piece

Onion

125 g

Mushrooms

1 piece

Veggie burger

15 g

Grated mature cheese

Not included in your delivery

½ tablespoon

Olive oil

to taste

Salt and pepper

½ tablespoon

[Plant-based] butter

1 teaspoon

Balsamic vinegar

½ teaspoon

Honey [or plant-based alternative]

1 teaspoon

Extra virgin olive oil

Nutrition Values

Calories950 kcal
Energy (kJ)3976 kJ
Fat61 g
Saturated Fat22 g
Carbohydrate68 g
Sugar11 g
Dietary Fiber12 g
Protein28 g
Salt2 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Bowl
Baking Sheet with Baking Paper
Paper Towel
Salad Bowl
Small Bowl
Tall-Sided Pan
Fryingpan with lid

Cooking Steps

Aardappelen bakken
1

Verwarm de oven voor op 220 graden. Was de aardappelen grondig en snijd in parten. Dep de aardappelparten droog met keukenpapier of een schone doek. Meng de aardappelparten in een kom met 1/2 el olijfolie per persoon, peper en zout. Verdeel vervolgens over een bakplaat met bakpapier. Bak 30 – 35 minuten in de oven. Schep halverwege om.

Dressing maken
2

Maak in een saladekom een dressing van per persoon: 1 tl extra vierge olijfolie en 1 tl zwarte balsamicoazijn. Breng op smaak met peper en zout. Meng vlak voor serveren de rucola en de veldsla door de dressing in de saladekom.

Truffelmayonaise maken
3

Meng in een kleine kom de mayonaise met per persoon: 1/4 zakje truffelolie en 1/2 tl honing. Eten er kinderen mee? Houd dan eventueel wat mayonaise apart of voeg minder truffelolie toe. Breng op smaak met peper en zout.

Tip: Let jij op je calorie-inname? Vervang dan een deel van de mayonaise door yoghurt: meng 1 tl mayonaise met 2 el yoghurt en eventueel wat truffelolie. Ook kun je de aardappelen halveren en de overige aardappelen bij een andere maaltijd deze week gebruiken, bijvoorbeeld in een salade voor lunch of avondeten, samen met de mayonaise en truffelolie.

Groenten bakken
4

Snijd de ui in dunne halve ringen en de champignons in plakjes. Verhit de helft van de roomboter in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de ui en champignons 5 - 6 minuten. Breng op smaak met peper en zout. Haal de pan van het vuur, maar houd de groenten in de pan zodat ze niet teveel afkoelen.

Tip: Champignons zijn rijk aan het mineraal fosfor, dat samen met calcium zorgt voor stevige botten en tanden. Fosfor zit voornamelijk in vlees, vis en zuivel maar ook in plantaardige producten zoals peulvruchten, volkoren granen en paddenstoelen.

Burger bakken
5

Verhit de overige roomboter in een koekenpan met deksel op middelhoog vuur. Bak de vegetarische burger 2 - 4 minuten per kant. Verdeel in de laatste 2 minuten de geraspte kaas over de burgers en laat smelten met het deksel op de pan.

Serveren
6

Snijd het briochebroodje open en besmeer met de helft van de truffelmayonaise. Beleg elk broodje met een vegetarische burger en de helft van de gebakken ui en champignons. Serveer met de aardappeltjes uit de oven, de salade en de overige gebakken ui en champignons. Zet de rest van de truffelmayonaise apart op tafel.