Vegetarische kaasschnitzel met gebakken aardappelen
Vegetarische kaasschnitzel met gebakken aardappelen

Vegetarische kaasschnitzel met gebakken aardappelen

met sperziebonen en wortels

De vegetarische kaasschnitzel in dit recept is gemaakt op basis van tarwe. Doordat het korstje is gemaakt van cornflakes, is de schnitzel extra knapperig!

Tags:
Veggie

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time25 minutes
Cooking Time25 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

1 piece

Veggie cheese schnitzel

300 g

Diced potato

100 g

Green beans

½ piece

Onion

1 piece

Carrot

1 teaspoon

Ground paprika

1 pinch

Nutmeg

Not included in your delivery

1 tablespoon

[Plant-based] mayonnaise

1.5 tablespoon

[Plant-based] butter

to taste

Salt and pepper

Nutrition Values

Calories879 kcal
Energy (kJ)3677 kJ
Fat47.7 g
Saturated Fat20.7 g
Carbohydrate84.1 g
Sugar10.5 g
Dietary Fiber16 g
Protein20.1 g
Salt2.2 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Colander
Fryingpan with lid
Grater
Tall-Sided Pan
Casserole with Lid

Cooking Steps

Voorbereiden
1
  • Snipper de ui.
  • Was of schil de wortel. Halveer de wortel en snijd iedere helft nogmaals in de lengte.
  • Snijd vervolgens de wortelkwarten in kleine stukjes.
  • Verwijder de steelaanzet van de sperziebonen en snijd in 3 gelijke stukken.

Weetje: Sperziebonen zijn rijk aan kalium, wat bijdraagt aan het behoud van een gezonde bloeddruk. Daarnaast zijn sperziebonen rijk aan ijzer en foliumzuur, wat zorgt voor een energiek gevoel.

Aardappelen bakken
2
  • Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een koekenpan met deksel op middelhoog vuur.
  • Bak de aardappelblokjes, afgedekt, 10 minuten.
  • Bak de aardappelblokjes vervolgens, onafgedekt, 5 minuten. Breng op smaak met peper en zout.
  • Meng aan het einde 1 tl paprikapoeder per persoon door de gebakken aardappelen.
Groenten en kaasschnitzel bakken
3
  • Breng in een hapjespan met deksel een laagje water aan de kook. Voeg de wortel en sperziebonen toe en kook, afgedekt, 5 - 7 minuten.
  • Giet af en verhit in dezelfde pan 1/2 el roomboter per persoon op middelhoog vuur. Voeg de ui, wortel en sperziebonen toe en bak 3 - 4 minuten.
  • Rasp er 1 mespuntje nootmuskaat per persoon doorheen en breng op smaak met peper en zout.
  • Verhit ondertussen 1/2 el roomboter per persoon in een koekenpan en bak de vegetarische kaasschnitzel in 6 - 8 minuten rondom bruin.
Serveren
4
  • Verdeel de aardappelen over de borden.
  • Serveer de wortels en sperziebonen hierbij.
  • Leg op elk bord 1 vegetarische kaasschnitzel.
  • Serveer met 1 el mayonaise per persoon.