Vegetarische kaasschnitzel met gebakken aardappeltjes
Vegetarische kaasschnitzel met gebakken aardappeltjes

Vegetarische kaasschnitzel met gebakken aardappeltjes

met salade van tomaten en komkommer

De vegetarische kaasschnitzel is zacht vanbinnen en knapperig vanbuiten - de perfecte vleesvervanger bij dit smaakvolle gerecht.

Tags:
Extra Veggies
Family
Veggie

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time30 minutes
Cooking Time20 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

250 g

Potatoes

¼ piece

[Persian] cucumber

2 piece

Tomato

1 piece

Veggie cheese schnitzel

30 g

Mixed leaves of radicchio, arugula & lettuce

5 g

Fresh chives

Not included in your delivery

¾ tablespoon

White balsamic vinegar

¾ tablespoon

Extra virgin olive oil

½ tablespoon

Olive oil

to taste

Salt and pepper

½ tablespoon

[Plant-based] butter

Nutrition Values

Calories717 kcal
Energy (kJ)2999 kJ
Fat36 g
Saturated Fat14 g
Carbohydrate76 g
Sugar11 g
Dietary Fiber3.8 g
Protein17 g
Salt2 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Casserole with Lid
Salad Bowl
Tall-Sided Pan

Cooking Steps

Aardappelen snijden
1

Was de aardappelen grondig en snijd in blokjes van ongeveer 1 cm.

Aardappelen bakken
2

Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een hapjespan met deksel en bak de aardappelen 30 - 35 minuten, afgedekt, op middelhoog vuur. Haal na 20 minuten het deksel van de pan. Schep regelmatig om en breng op smaak met peper en zout.

Dressing maken
3

Maak in een saladekom een dressing van per persoon: 3/4 el extra vierge olijfolie en 3/4 el witte balsamicoazijn. Breng de dressing op smaak met peper en zout.

Groenten snijden
4

Snijd de tomaten in partjes en de komkommer in blokjes. Meng met de dressing en schep af en toe om zodat de dressing goed kan intrekken. Snijd de bieslook fijn.

Tip: Wist je dat tomaten veel voordelen hebben voor je gezondheid? Ze zijn rijk aan vitamine A, C en E én lycopeen. Lycopeen is een antioxidant en beschermt onze cellen tegen schadelijke invloeden. Hoe rijper de tomaat, hoe meer lycopeen!

Schnitzel bakken
5

Verhit, wanneer de aardappelen bijna klaar zijn, 1/2 el roomboter per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de vegetarische kaasschnitzel in 2 - 3 minuten per kant rondom bruin.

Tip: Wanneer je de kaasschnitzel te lang bakt, kunnen de onder- en bovenkant van elkaar los raken. Laat de schnitzel dus niet te lang in de hete pan liggen. Is de kaas nog niet helemaal zacht? Dek de koekenpan dan af met een deksel en bak nog 1 minuut zodat de kaas smelt.

Serveren
6

Verdeel de gebakken aardappelen over de borden en leg op elk bord een kaasschnitzel. Meng de salademix met de tomaten-komkommermix en de bieslook en serveer deze erbij.