Heb jij zoete aardappel over? Snijd ze in reepjes, besmeer met olijfolie en bestrooi met paprikapoeder. Zet ze even in de oven en je hebt heerlijke frietjes.
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
250 g
Sweet potato
100 g
Potatoes
1 piece
Garlic
½ piece
Red chili pepper
150 g
Green beans
1 piece
Veggie cheese schnitzel
½ piece
Red onion
2.5 g
Fresh chives
½ tablespoon
Olive oil
5 milliliters
[Plant-based] milk
to taste
Salt and pepper
½ tablespoon
[Plant-based] butter
25 milliliters
Low sodium vegetable stock
Bereid de bouillon in een pan met deksel voor de aardappel en de zoete aardappel. Weeg de zoete aardappel af. Was of schil de zoete aardappel en de aardappel en snijd beide in grove stukken. Pers de knoflook of snijd fijn. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd de rode peper fijn. Snijd de ui en de bieslook fijn.
Tip: Let op: de rode peper is pittig! Houd je niet van pittig of eten er kinderen mee? Gebruik dan naar smaak minder rode peper of houd apart.
Kook de aardappel en de zoete aardappel, afgedekt, 10 - 12 minuten in de pan met bouillon. Schep een beetje bouillon uit de pan en houd apart. Giet daarna de aardappel en zoete aardappel af en laat zonder deksel uitstomen. Verwijder de steelaanzet van de sperziebonen en halveer ze.
Verhit de olijfolie in een koekenpan met deksel op middelhoog vuur. Bak de knoflook 1 - 2 minuten. Voeg de sperziebonen, de ui en 1 el water per persoon toe en bak, afgedekt, 6 minuten. Haal vervolgens het deksel van de pan en bak de sperziebonen in nog 4 minuten beetgaar. Breng op smaak met peper en zout.
Verhit ondertussen de roomboter in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de vegetarische kaasschnitzel in 2 - 3 minuten per kant bruin.
Tip: Wanneer je de kaasschnitzel te lang bakt, kunnen de onder- en bovenkant van elkaar los raken. Laat de schnitzel dus niet te lang in de hete pan liggen. Is de kaas nog niet helemaal zacht? Dek de koekenpan dan af met een deksel en bak nog 1 minuut zodat de kaas smelt.
Stamp de aardappel en de zoete aardappel fijn met een aardappelstamper. Voeg een scheutje melk en wat van de bewaarde bouillon toe, roer de rode peper erdoor en breng op smaak met peper en zout. Voeg eventueel extra roomboter toe om het geheel smeuïger te maken.
Verdeel de zoete aardappelpuree over de borden en garneer de puree met de bieslook. Serveer met de sperziebonen en de vegetarische kaasschnitzel.