Vegetarische kaasschnitzel met pittige puree van zoete aardappel
Vegetarische kaasschnitzel met pittige puree van zoete aardappel

Vegetarische kaasschnitzel met pittige puree van zoete aardappel

met gebakken knoflooksperziebonen

Heb jij zoete aardappel over? Snijd ze in reepjes, besmeer met olijfolie en bestrooi met paprikapoeder. Zet ze even in de oven en je hebt heerlijke frietjes.

Tags:
Family
Veggie

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time25 minutes
Cooking Time25 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

250 g

Sweet potato

100 g

Potatoes

1 piece

Garlic

½ piece

Red chili pepper

150 g

Green beans

1 piece

Veggie cheese schnitzel

½ piece

Red onion

2.5 g

Fresh chives

Not included in your delivery

½ tablespoon

Olive oil

5 milliliters

[Plant-based] milk

to taste

Salt and pepper

½ tablespoon

[Plant-based] butter

25 milliliters

Low sodium vegetable stock

Nutrition Values

Calories759 kcal
Energy (kJ)3174 kJ
Fat28 g
Saturated Fat13 g
Carbohydrate101 g
Sugar19 g
Dietary Fiber14.9 g
Protein19 g
Salt2 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Pan with Lid
Fryingpan with lid
Tall-Sided Pan
Potato Masher

Cooking Steps

Snijden
1

Bereid de bouillon in een pan met deksel voor de aardappel en de zoete aardappel. Weeg de zoete aardappel af. Was of schil de zoete aardappel en de aardappel en snijd beide in grove stukken. Pers de knoflook of snijd fijn. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd de rode peper fijn. Snijd de ui en de bieslook fijn.

Tip: Let op: de rode peper is pittig! Houd je niet van pittig of eten er kinderen mee? Gebruik dan naar smaak minder rode peper of houd apart.

Koken
2

Kook de aardappel en de zoete aardappel, afgedekt, 10 - 12 minuten in de pan met bouillon. Schep een beetje bouillon uit de pan en houd apart. Giet daarna de aardappel en zoete aardappel af en laat zonder deksel uitstomen. Verwijder de steelaanzet van de sperziebonen en halveer ze.

Sperziebonen bakken
3

Verhit de olijfolie in een koekenpan met deksel op middelhoog vuur. Bak de knoflook 1 - 2 minuten. Voeg de sperziebonen, de ui en 1 el water per persoon toe en bak, afgedekt, 6 minuten. Haal vervolgens het deksel van de pan en bak de sperziebonen in nog 4 minuten beetgaar. Breng op smaak met peper en zout.

Kaasschnitzel bakken
4

Verhit ondertussen de roomboter in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de vegetarische kaasschnitzel in 2 - 3 minuten per kant bruin.

Tip: Wanneer je de kaasschnitzel te lang bakt, kunnen de onder- en bovenkant van elkaar los raken. Laat de schnitzel dus niet te lang in de hete pan liggen. Is de kaas nog niet helemaal zacht? Dek de koekenpan dan af met een deksel en bak nog 1 minuut zodat de kaas smelt.

Puree maken
5

Stamp de aardappel en de zoete aardappel fijn met een aardappelstamper. Voeg een scheutje melk en wat van de bewaarde bouillon toe, roer de rode peper erdoor en breng op smaak met peper en zout. Voeg eventueel extra roomboter toe om het geheel smeuïger te maken.

Serveren
6

Verdeel de zoete aardappelpuree over de borden en garneer de puree met de bieslook. Serveer met de sperziebonen en de vegetarische kaasschnitzel.