Vegetarische kaasschnitzel met pittige zoete-aardappelpuree
Vegetarische kaasschnitzel met pittige zoete-aardappelpuree

Vegetarische kaasschnitzel met pittige zoete-aardappelpuree

met gebakken knoflooksperziebonen

Heb jij zoete aardappel over? Snijd ze in reepjes, besmeer met olijfolie en bestrooi met paprikapoeder. Zet ze even in de oven en je hebt heerlijke frietjes.

Tags:
Family
Veggie
Allergens:
Milk
Wheat
Barley
Rye

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time25 minutes
Cooking Time25 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

250 g

Sweet potato

100 g

Potatoes

½ piece

Garlic

½ piece

Red chili pepper

150 g

Green beans

1 piece

Veggie cheese schnitzel

(Contains Milk, Wheat, Barley, Rye May be present Soy, Mustard)

½ piece

Onion

2.5 g

Fresh chives

1 pinch

Nutmeg

Not included in your delivery

25 milliliters

Low sodium vegetable stock

½ tablespoon

Olive oil

1

[Plant-based] milk

½ tablespoon

[Plant-based] butter

to taste

Salt and pepper

Nutrition Values

Calories770 kcal
Energy (kJ)3222 kJ
Fat30.6 g
Saturated Fat13 g
Carbohydrate96.9 g
Sugar17.9 g
Dietary Fiber16.3 g
Protein20.9 g
Salt1.7 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Pan with Lid
Casserole
Grater
Tall-Sided Pan
Potato Masher

Cooking Steps

Koken
1

Bereid de bouillon in een pan met deksel voor de aardappel en de zoete aardappel. Weeg de aardappelen af. Was of schil de zoete aardappel en de aardappel en snijd beide in grove stukken. Kook de aardappel en de zoete aardappel, afgedekt, 10 - 12 minuten in de pan met bouillon. Schep een klein beetje bouillon uit de pan en houd apart. Giet de aardappelen af en laat zonder deksel uitstomen.

Snijden
2

Breng water aan de kook in een hapjespan voor de sperziebonen. Verwijder de steelaanzet van de sperziebonen en halveer ze. Kook de sperziebonen 5 - 7 minuten. Giet af en bewaar de sperziebonen apart. Pers ondertussen de knoflook of snijd fijn. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd fijn. Snijd de ui en de bieslook fijn.

Sperziebonen bakken
3

Verhit de olijfolie in de hapjespan op middelhoog vuur. Bak de knoflook en ui 1 - 2 minuten. Voeg de sperziebonen toe en bak in 3 - 5 minuten beetgaar. Rasp 1 mespuntje nootmuskaat per persoon boven de hapjespan en breng op smaak met peper en zout.

Weetje: Sperziebonen zijn rijk aan kalium, wat bijdraagt aan het behoud van een gezonde bloeddruk. Daarnaast zijn sperziebonen rijk aan ijzer en foliumzuur, wat zorgt voor een energiek gevoel.

Kaasschnitzel bakken
4

Verhit ondertussen de roomboter in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de vegetarische kaasschnitzel 2 minuten per kant bruin (zie Tip).

Tip: Wanneer je de kaasschnitzel te lang bakt, kunnen de onder- en bovenkant van elkaar los raken. Laat de schnitzel dus niet te lang in de hete pan liggen. Is de kaas nog niet helemaal zacht? Dek de koekenpan dan af met een deksel en bak nog 1 minuut zodat de kaas smelt.

Puree maken
5

Stamp de aardappel en de zoete aardappel fijn met een aardappelstamper. Voeg een scheutje melk en wat van de achtergehouden bouillon toe, roer de rode peper (let op: pittig! Gebruik naar smaak) erdoor en breng op smaak met peper en zout. Voeg eventueel extra roomboter toe om het geheel smeuïger te maken.

Serveren
6

Verdeel de zoete-aardappelpuree over de borden en garneer de puree met de bieslook. Serveer met de sperziebonen en de vegetarische kaasschnitzel.