Spruiten zijn kleine kooltjes boordevol vezels, vitamine C en vitamine K. Deze groente biedt niet alleen een knapperige textuur, maar ook een gezonde dosis voedingsstoffen die bijdragen aan een uitgebalanceerd dieet.
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
250 g
Sweet potato
100 g
Potatoes
½ piece
Garlic
½ piece
Red chili pepper
1 piece
Veggie cheese schnitzel
(Contains Milk, Wheat, Barley, Rye May be present Soy, Mustard)
½ piece
Onion
2.5 g
Fresh chives
(May be present Celery)
1 pinch
Nutmeg
150 g
Brussels sprouts
½ tablespoon
Olive oil
1
[Plant-based] milk
½ tablespoon
[Plant-based] butter
½ piece
Low sodium vegetable stock cube
to taste
Salt and pepper
Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de aardappelen en de zoete aardappel. Verkruimel 1/2 bouillonblokje per persoon boven de pan. Weeg de aardappelen af. Was of schil de zoete aardappel en de aardappelen en snijd beide in grove stukken. Kook de aardappelen en de zoete aardappel, afgedekt, 10 - 12 minuten in de pan met bouillon. Schep een klein beetje bouillon uit de pan en houd apart. Giet de aardappelen af en laat zonder deksel uitstomen.
Breng ruim water aan de kook in een andere pan met deksel voor de spruiten. Kook de spruiten, afgedekt, in 6 - 8 minuten beetgaar. Giet de spruiten af, spoel ze af met koud water en halveer ze. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper (let op: pittig! Gebruik naar smaak) en snijd fijn. Snipper de ui. Pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de bieslook fijn.
Verhit de olijfolie in een hapjespan op middelhoog vuur. Bak de knoflook en ui 1 - 2 minuten. Voeg de spruiten toe en bak 3 - 5 minuten. Rasp 1 mespuntje nootmuskaat per persoon boven de hapjespan en breng op smaak met peper en zout.
Weetje: Spruitjes zijn rijk aan calcium voor sterke botten en tanden, ijzer voor je energieniveau, vitamine E voor een sterk immuunsysteem en vezels voor gezonde darmen.
Verhit ondertussen de roomboter in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de vegetarische kaasschnitzel in 2 minuten per kant bruin (zie Tip).
Tip: Wanneer je de kaasschnitzel te lang bakt, kunnen de onder- en bovenkant van elkaar los raken. Laat de schnitzel dus niet te lang in de hete pan liggen. Is de kaas nog niet helemaal zacht? Dek de koekenpan dan af met een deksel en bak nog 1 minuut zodat de kaas smelt.
Stamp de aardappelen en de zoete aardappel fijn met een aardappelstamper. Voeg een scheutje melk en wat van de achtergehouden bouillon toe, roer de rode peper erdoor en breng op smaak met peper en zout. Voeg eventueel extra roomboter toe om het geheel smeuïger te maken.
Verdeel de zoete-aardappelpuree over de borden en garneer de puree met de bieslook. Serveer met de spruiten en de vegetarische kaasschnitzel.